blog

Infrarood verwarming badkamer: bekijk hier de mogelijkheden

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de comfortabelste van het land? De badkamer verwarmen met een luxe infrarood spiegel is wellicht één van de meest stijlvolle manieren om lekker warm de dag te beginnen. Infrarood verwarming in de badkamer is ideaal voor een warme start van de dag.

Vrijwel elke Nederlandse badkamer heeft wel een spiegel van degelijk formaat hangen in de badkamer. Waarom zou u de loze ruimte achter deze badkamerspiegel niet efficiënt gebruiken, bijvoorbeeld door het te transformeren in een slim verwarmingselement? Onze ervaring leert dat gebruikers nooit meer terug willen naar hun oude radiator.

Wanneer u een kwalitatief hoogwaardige infrarood spiegel wil kopen voor uw badkamer, dan bent u bij Dutch Heating aan het juiste adres. Onze experts hebben ruime ervaring met elektrische infrarood verwarmingstechnieken, voor zowel particuliere als bedrijfsmatige projecten.

We helpen u graag verder om één dan de meest duurzame en stijlvolle vormen van verwarming in uw woning uit te kiezen. Kijkt u maar eens bij onze huidige selectie van verschillende soorten en formaten infrarood spiegels:

  

Bekijk alle infrarood spiegels

Infrarood spiegel in de badkamer: vooral positieve ervaringen

De persoonlijke ervaring van nieuwe gebruikers is overwegend positief, omdat het gevoel van infrarood verwarming merkbaar verschilt van de meer ‘traditionele’ radiatorverwarming. Het is een direct gevoel van luxe, wat vooral in een koude ruimte als de badkamer erg prettig zal zijn.

Doordat de comfortabele warmte direct warmte geeft, zal u nooit meer een koude ochtend ervaren. Als u van uw bed de badkamer in stapt, dan kan één druk op de knop ervoor zorgen dat u in een prettige ‘zonnewarmte’ terecht komt.

Naast de gebruikservaring is ook de besparing in de portemonnee een belangrijke overweging voor veel gebruikers. De hoge efficiëntie van elektrische infrarood spiegelverwarming heeft in veel gevallen simpelweg een lager kostenplaatje. Dat is in deze dure tijden natuurlijk mooi meegenomen.

Elektriciteit in de badkamer, is dat wel veilig?

Het is een veel voorkomende misvatting dat elektrische verwarming een risico zou kunnen vormen voor de veiligheid in de badkamer. Net als het installeren van badkamerlicht, zal ook elektrische badkamerverwarming voorzien zijn van de nodige veiligheidskeurmerken.

Alle badkamerverwarming die wordt gebruikt bij Dutch Heating is voorzien van een internationaal erkende IP54-rating. In de praktijk houdt dit in dat al onze infrarood spiegels volledig stof- en waterdicht zullen zijn. Het water vormt hierdoor absoluut geen gevaar.

Ook eventueel rondhangend vocht in de badkamer (bijvoorbeeld na een lange, warme douchebeurt) zal totaal geen risico vormen voor de elektrische circuits van de infrarood spiegelverwarming. De verwarming wordt op elk moment volledig beschermd tegen de elementen.

Het oppervlak van een infrarood spiegel wordt bovendien nooit zó warm dat het gevaarlijk zal zijn: de spiegels zijn voorzien van een thermische beveiliging tegen oververhitting. De voornaamste warmte zal geconcentreerd zijn in de infraroodstraling, het paneel en de glazen spiegel zelf zullen minder warm aanvoelen.

Bekijk infrarood paneel badkamer

Smart infrarood spiegel met LED

Wist u dat het mogelijk is om met een infrarood spiegel ook op een slimme manier de dag te beginnen? Naast de verwarmingsfunctie en ingebouwde LED verlichting bevatten onze zogenoemde smart infrarood spiegels ook een optie om de datum, temperatuur en zelfs het lokale weer van de dag te vermelden op de spiegel zelf.

Het luxe ontwerp van smart spiegels helpt u de dag goed te beginnen. Het systeem kan gemakkelijk gekoppeld worden aan uw telefoon middels een handige applicatie. Hiermee kunt u onder meer display informatie synchroniseren en op afstand wijzigen.

De LED verlichting kan gemakkelijk apart aan en uit worden gezet, dus het is absoluut niet nodig om een smartphone bij de hand te hebben om met maximaal comfort de dag te beginnen! Naast de badkamer kunnen dit soort spiegels ook in de woonkamer worden gebruikt.

Efficiënt gebruik van ruimte: De transformatie van een badkamerspiegel tot een verwarmingselement

In de zoektocht naar slimme en ruimtebesparende oplossingen voor de badkamer is de transformatie van een badkamerspiegel tot een verwarmingselement een opmerkelijke innovatie. Door gebruik te maken van infrarood technologie wordt de loze ruimte achter de badkamerspiegel efficiënt benut, waardoor u kunt genieten van zowel een heldere spiegel als comfortabele warmte in uw badkamer.

Traditioneel gezien is een badkamerspiegel vooral functioneel voor het bekijken van uw reflectie tijdens dagelijkse routines. Echter, met de opkomst van infraroodverwarmingstechnieken heeft de badkamerspiegel een nieuwe functie gekregen. Het wordt nu gebruikt als een warmtebron die de ruimte op een stijlvolle en efficiënte manier verwarmt.

De transformatie begint met het integreren van een elektrisch verwarmingselement achter de spiegel. Dit verwarmingselement bestaat uit infraroodpanelen die zacht en aangenaam warmte uitstralen. Wanneer de infraroodpanelen worden ingeschakeld, wordt de warmte direct op het lichaam en de objecten in de badkamer gericht, waardoor er geen warmte verloren gaat aan het opwarmen van de lucht.

Een van de voordelen van deze transformatie is het efficiënte gebruik van ruimte. In plaats van een aparte radiator in de badkamer te moeten plaatsen, wordt de bestaande badkamerspiegel benut als verwarmingselement. Dit is vooral gunstig in kleinere badkamers, waar ruimte vaak beperkt is en elke centimeter telt.

Daarnaast biedt een verwarmingsspiegel nog een ander voordeel: het voorkomt condensatie op de spiegel. Wanneer u de verwarming inschakelt, zal de warmte van de infraroodpanelen de oppervlaktetemperatuur van de spiegel verhogen, waardoor condensatie wordt voorkomen. Dit zorgt ervoor dat u altijd een heldere en bruikbare spiegel heeft, zelfs tijdens en na het douchen.

Bovendien draagt de transformatie van een badkamerspiegel tot een verwarmingselement bij aan de esthetiek van de ruimte. De infraroodpanelen worden naadloos geïntegreerd achter de spiegel, waardoor er geen visuele afleiding ontstaat. U behoudt de strakke en stijlvolle uitstraling van uw badkamer, terwijl u tegelijkertijd kunt genieten van een aangename en comfortabele warmte.

Kortom, de transformatie van een badkamerspiegel tot een verwarmingselement is een innovatieve en ruimtebesparende oplossing voor de badkamer. Het combineert functionaliteit, esthetiek en comfort, waardoor u kunt genieten van zowel een heldere spiegel als een warme en gezellige badkameromgeving.

infrarood-paneel-serie-gm-vh-spiegel

Een infrarood spiegel kopen bij Dutch Heating

Prettige warmte combineren met een stijlvol badkamerontwerp wordt mogelijk dankzij het gebruik van infrarood spiegels. De warmtepanelen netjes verwerken in de objecten die toch al aanwezig waren in de badkamer laat veel ruimte over voor de inrichting van uw nieuwe badkamer!

Ten opzichte van een standaard badkamer radiator zal het gebruik van elektrische infrarood panelen vrijwel altijd voordeliger uitvallen. De investering die u nu maakt zal u dus na verloop van tijd terug verdienen, bijvoorbeeld door uw gasverbruik uit te sparen. Dat is wel zo prettig voor de portemonnee (en het milieu).

Op het eerste gezicht is zo’n verwarming in de spiegel heel futuristisch, maar eigenlijk is het gewoon erg praktisch en prettig. Het warmtecomfort dat gebruikers ervaren is simpelweg beter dan de traditionele ervaring van de ouderwetse radiator.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Een ervaren adviseur bij Dutch Heating staat graag voor uw klaar om eventuele vragen te beantwoorden en de mogelijkheden uit te leggen. Op onze webwinkel hebben we verschillende typen infrarood spiegels beschikbaar in ons assortiment, welke u kunt vinden door te klikken op de onderstaande knop:

Bekijk alle infrarood spiegels

infrarood-paneel-serie-gm-vh-spiegel

  • Zeer hoge mate van energiezuinigheid
  • Comfortabele warmte welke direct op temperatuur is
  • Betere vochtbalans in de badkamer
  • Minder kans op schimmelvorming in de badkamer
  • Grote badkamerradiator niet langer nodig
  • Thermostaat regelt apart de temperatuur
  • Slimme display op infrarood spiegel mogelijk
  • Geen bewegende onderdelen, dus volledig geluidloos
  • Zeer onderhoudsarm en duurzaam in gebruik
  • Te combineren met andere vormen van verwarming

Een infrarood spiegel werkt door middel van infrarood warmte, welke wordt uitgestraald via onzichtbare en volledig veilige infrarood straling. De hittefilm achter de spiegel zal een comfortabele warmte verspreiden over de ruimte.

Anders dan bij een standaard radiator in de badkamer, zal een verticaal infraroodpaneel achter uw spiegel de warmte direct projecteren op de objecten en personen aanwezig in de ruimte. De spiegel vormt geen obstakel voor infrarood warmte en kan in principe gewoon op een veilige manier worden aangeraakt.

De lucht in de ruimte wordt niet direct opgewarmd door infrarood verwarming, dit is bij een badkamer radiator wel het geval. Hierdoor blijft onder meer de vochtregulering in de badkamer beter in balans. Schimmel en vochtige plekken in de badkamer zullen op deze manier een veel kleiner probleem worden.

De infraroodstraling is goed te vergelijken met de comfortabele warmte die van de zon of een haardvuur afkomstig is. Anders dan bij zonnestralen wordt er absoluut geen gevaarlijke UV-straling gebruikt bij infrarood panelen, maar zal u enkel 100% onschuldige `warmtestraling’ ervaren.

Het is een veel voorkomende misvatting dat elektrische verwarming een risico zou kunnen vormen voor de veiligheid in de badkamer. Net als het installeren van badkamerlicht, zal ook elektrische badkamerverwarming voorzien zijn van de nodige veiligheidskeurmerken.

Alle badkamerverwarming die wordt gebruikt bij Dutch Heating is voorzien van een internationaal erkende IP54-rating. In de praktijk houdt dit in dat al onze infrarood spiegels volledig stof- en waterdicht zullen zijn. Het water vormt hierdoor absoluut geen gevaar.

Ook eventueel rondhangend vocht in de badkamer (bijvoorbeeld na een lange, warme douchebeurt) zal totaal geen risico vormen voor de elektrische circuits van de infrarood spiegelverwarming. De verwarming wordt op elk moment volledig beschermd tegen de elementen.

Het oppervlak van een infrarood spiegel wordt bovendien nooit zó warm dat het gevaarlijk zal zijn: de spiegels zijn voorzien van een thermische beveiliging tegen oververhitting. De voornaamste warmte zal geconcentreerd zijn in de infraroodstraling, het paneel en de glazen spiegel zelf zullen minder warm aanvoelen.

Geef een reactie