Rol 20 meter infrarood verwarmingsfolie (100 cm breed – 160 watt/m²) – 20m² totaal

Leg eenvoudig zelf de vloerverwarming aan onder zwevende vloeren met infrarood vloerverwarmingsfolie van 20 meter lang en 1 meter breed met een verbruiksvermogen van 160 watt/m². Comfortabel, duurzaam en energiezuinig verwarmen. Geschikt voor toepassing onder o.a. PVC vloeren, laminaat, lamelparket, etc.

 400,00

32 op voorraad

Rol 20 meter infrarood verwarmingsfolie (100 cm breed – 160 watt/m²) – 20m² totaal

Infrarood vloerverwarming is de ideale oplossing voor het leggen van vloerverwarming onder zwevende vloeren. Het is een flexibel en gebruiksvriendelijk product voor elektrische vloerverwarming in combinatie met verschillende vloeren. VH infrarood folie vloerverwarming is een zeer dun, robuust en droog systeem. Perfect voor onder laminaat-, parket-, PVC- of vinylvloeren. Doordat de infraroodfolie de vloer direct erboven verwarmt, is de opwarmtijd zeer kort en reageert het systeem veel sneller dan conventionele warm water vloerverwarming. De totale opbouwhoogte van dit systeem is ook erg laag, waardoor het geschikt is voor montage achteraf.

Lees meer over wat infrarood vloerverwarming is en hoe u het gebruikt in onze veel gestelde vragen. Ook vindt u hier belangrijke informatie over het gebruik van infrarood verwarming in combinatie met verschillende vloeren.

Deze VH Infrarood Folie 160 Watt/m² – 100 cm breed vloerverwarmingsfolie bevat ​​20 m² folie om te installeren. De folie wordt geleverd op een rol van 20 m x 100 cm breed. De folie kan eenvoudig in lengtes van 25 cm worden gesneden, zodat deze in elke ruimte past. Voor grotere oppervlakten kunt u het pakket ook uitbreiden met extra lengtes folie en verbindingsmateriaal onder “Gerelateerde Producten” onderaan de pagina.

De 160 Watt/m² VH infraroodfolie is geschikt voor comfortabele verwarming in gemiddelde woningen en kan worden gebruikt als hoofdverwarming in nieuwbouw of zeer goed geïsoleerde woningen. Kies voor de variant 130 of 160 Watt/m² als u in een slecht geïsoleerde woning infrarood verwarming als primaire verwarming gebruikt.

Dit basis pakket is tevens beschikbaar in de volgende varianten:

Folie 50 cm breed:

Folie 100 cm breed:

Belangrijkste kenmerken van de VH Infrarood Vloerverwarmingsfolie

 • Toepasbaar onder zwevende vloeren (laminaat, parket, vinyl, pvc) *
 • Per 25 cm op maat te maken
 • Uit te breiden met extra folie en aansluitsets voor grotere oppervlaktes

Lees hier meer over de toepassing onder diverse type vloeren.

Leveringsomvang van het product

Met deze infrarood vloerverwarmingsfolie kan iedereen zelf aan de slag! De folie kan per 25 cm met een schaar op lengte worden geknipt om deze eenvoudig zelf op maat te maken. Hierdoor is het met dit uitbreidbare doe-het-zelf pakket altijd mogelijk om een passende installatie voor de ruimte te realiseren.

 • Infrarood folie 160 watt/m²
  • 100 cm breed – 20 meter lengte – totaal 20 m² oppervlakte

Gebruik van het pakket & beschikbare uitbreidingen

Met de rol folie kunnen maximaal 5 folies gerealiseerd worden, zoals bijvoorbeeld 3 folies van 5 meter lengte en 2 folies van 2,5 meter. Daarmee kan dan een oppervlak van in totaal 20 m2 aan folie worden gelegd.

Wanneer het te leggen oppervlak groter of anders van afmeting is dan voorzien in het basispakket, dan kan het basispakket worden uitgebreid met de volgende opties:

 • Losse infraroodfolie 160 watt/m² van 50 cm breed of 100 cm breed, beschikbaar in 3 lengtes:
  • 10 meter lengte
  • 15 meter lengte
  • 20 meter lengte

Door het basispakket uit te breiden met extra folies en aansluitsets kan elk oppervlak van de infraroodfolie worden gerealiseerd. Pas uw keuze van foliebreedte (50 of 100 cm) aan de afmetingen van uw kamer aan. Leg de stroken indien mogelijk in de lengterichting in de kamer. Houd bij een enkel spoor rekening met een maximale lengte van 10 meter. Als meerdere kamers verwarmd moeten worden, is het belangrijk om extra thermostaten te bestellen zodat elke kamer afzonderlijk kan worden geregeld.

* Tip: Bestel bij voorkeur enkele aansluitsets extra, zodat er voldoende materiaal aanwezig is om de installatie af te maken. 

Vloeropbouw bij infrarood vloerverwarming

Voor het plaatsen van het basispakket is het van belang om de gehele vloerconstructie op de juiste manier uit te voeren. De folie dient hiervoor geplaatst te worden op een daarvoor geschikte ondervloer en wordt afgedekt met een beschermfolie alvorens de vloer geplaatst wordt. Meer informatie over alle vloerconstructies en beschikbare producten vindt u hier in de FAQ. U vindt de XPE6- of XPS-basis en de beschermfolie voor de infraroodfolie als accessoires hieronder.

Thermostaat keuze

In het keuzemenu bovenaan deze pagina kan een keuze worden gemaakt uit onze populairste thermostaten (Zie hieronder). Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een andere thermostaat uit ons assortiment te kiezen. Alle thermostaten die geschikt zijn om te combineren met infrarood vloerverwarming zijn via deze link te vinden.

VH Control “Metis”Touchscreen thermostaat, met programmamogelijkheid, 6 schakelmomenten per dag.
VH Control “Chronos WiFi”WiFi thermostaat met programmamogelijkheid (4 schakelmomenten per dag). Functioneel design met 5 bedieningsknoppen. Met WiFi functie, te bedienen via Smart Home App.
VH Control “Calypso”Elegante thermostaat met touchknoppen, goede zichtbaarheid op het scherm. Uitgevoerd met zelflerende functie.  (ook verkrijgbaar in zwart)
VH Control “Calypso WiFi”VH Control “Calypso” thermostaat met WiFi functie, te bedienen via Smart Home App. (ook verkrijgbaar in zwart)
VH Control “Echo”Draadloze RF thermostaat met opbouw ontvanger. De thermostaat stuurt 1 of meer ontvangers aan, dit biedt de mogelijkheid om vermogen te verdelen of vloerverwarming te combineren met infrarood panelen. (ook verkrijgbaar in zwart)
VH Control “Echo WiFi”VH Control “Echo” thermostaat met WiFi functie, te bedienen via Smart Home App.
Zelf een thermostaat kiezenBij deze optie wordt het pakket zonder thermostaat geleverd. Kies zelf een thermostaat uit ons uitgebreide assortiment, zoals bijvoorbeeld een zwarte thermostaat.

Uitgebreide informatie per thermostaat is te bekijken via bovenstaande links. Door te kiezen voor “Zelf een thermostaat kiezen” is het mogelijk om het basispakket te combineren met een andere thermostaat. Alle thermostaten die geschikt zijn voor infrarode vloerverwarming zijn via deze link te vinden.

Certificering & garantie

 • Certificaten:  ISO 9001, ISO 14001, CE, GOST, FTA
 • 10 jaar garantie

Te combineren met

Installatie materiaal

Kenmerken

EAN

8719874756563

Type vloerverwarming

Infrarood vloerverwarmingsfolie, Rol vloerverwarmingsfolie

Vermogen per m²

160W

Oppervlakte

20 m²

Totaal vermogen

3200W

Breedte

100 cm

Geschikt voor vaste vloeren

Nee

Geschikt voor zwevende vloeren

Ja

Geschikt voor tapijt

Nee

Lengte

20 Meter

Klantbeoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rol 20 meter infrarood verwarmingsfolie (100 cm breed – 160 watt/m²) – 20m² totaal” te beoordelen