Infrarood verwarming

Home » kennisbank » Infrarood verwarming

Wat is infrarood verwarming? 

Als je de zon in jouw woning kan aanzetten? Zou je dat dan doen? Infrarood verwarming wordt namelijk vaak vergeleken met de warmte van de zon. 

Infrarood verwarming geeft stralingswarmte af. De warmte is direct te voelen als het in aanraking komt met een object. Dit in tegenstelling tot conventionele convectieverwarming zoals radiatoren. Convectieverwarming verwarmt eerst de gehele luchtmassa. 

Op welke manieren kun je verwarmen met infrarood?

Infrarood vloerverwarming

De meest efficiënte manier van verwarmen is vanuit de vloer. Warme lucht trekt namelijk altijd omhoog. Vloerverwarming wordt over het algemeen ook ervaren als de meest comfortabele manier van verwarmen.

Bij veel varianten van vloerverwarming is echter een flinke verbouwing nodig. Denk aan freeswerk. Daarnaast moet er dan vaak ook een warmtepomp worden geïnstalleerd. Die warmtepomp kent een flinke investering en heeft daarnaast onderhoud nodig. Wanneer er te weinig onderhoud wordt uitgevoerd, verliest een warmtepomp al snel zijn efficiëntie en veranderd dit in een kostbare manier van verwarmen.

Elektrische vloerverwarming is vaak ook goed mogelijk. Een technisch onderlegd persoon kan deze installatie vaak zelf uitvoeren, al dient het aansluitwerk uiteraard door een elektricien te worden gedaan. In combinatie met een goede aansturing (thermostaat) kan elektrische infrarood vloerverwarming zeer zuinig zijn.

Amorfe infrarood vloerverwarming

Infrarood verwarmingsfolie

Bekijk hier alle infrarood vloerverwarming.

Infrarood panelen

Een infrarood paneel is uitstekend geschikt om bij te verwarmen op plekken waar dat nodig is of waar eigenlijk niet heel vaak warmte nodig is.

Er bestaan diverse soorten infrarood panelen. Zo zijn er infrarood panelen met ingebouwde verlichting. Ontzettend handig want daarmee heb je dus twee in één.

Ook zijn er infrarood panelen met spiegel beschikbaar. Die zijn erg populair voor in badkamers. De spiegel beslaat nooit en geeft een heerlijke warmte af. Ideaal.

Erg handig voor in kantoor zijn de infrarood panelen die passen in het systeemplafond. Ze zijn leverbaar in 60 x 60 (meestgebruikte maat) en 60 x 120.

Bekijk hier alle infrarood panelen.

Infrarood warmtestralers

Warmtestralers zijn met name bedoeld voor terrassen. Ook voor werkplaatsen zijn ze uitstekend geschikt.

Bekijk alle infrarood warmtestralers