Doorstroomboiler Bosch Tronic 5001 ESOB 15-18-21 kW 400 Volt
€ 349,00
Vermogen: 15-21 kW
Spanning: 400V
Aansluiting: 3-fase
Afmetingen (b x h x d): 236 x 484 x 106 mm
Nog 3 op voorraad!
Beschrijving
Doorstroomboiler Bosch Tronic 5001 ESOB 15-18-21 kW 400 Volt
Ontdek de kracht van onmiddellijke warmte met de hoogwaardige doorstromer of doorstroomboiler van Bosch. Dankzij een lage inschakeldruk geniet je snel van warm water, afgestemd op je behoeften. Met instelbaar vermogen van 15 kW tot 21 kW biedt de Bosch Doorstroomboiler Tronic 5001 ESOB optimale flexibiliteit. De doorstroomboiler moet aangesloten worden op een 3-fase voeding en afgezekerd met 32 Ampère.
Let op: de uitgaande watertemperatuur van het water is bij alle doorstroomboilers is afhankelijk van de ingangstemperatuur. Bij het gebruik van een doorstroomboiler kun je geen gebruik maken van een stortdouche.
Aangesloten apparaten kunnen niet worden geretourneerd. Voorafgaand aan je aankoop adviseren wij ten zeerste om uw installateur of elektricien te raadplegen en te verifiëren of het betreffende apparaat geschikt is voor jouw specifieke situatie. Om de complexiteit van individuele installaties te respecteren, is het buiten onze mogelijkheden om deze beoordeling voor je uit te voeren.
Technische specificaties
- Vermogen 13 kW afgezekerd 20 Ampère
- Vermogen 18 kW afgezekerd 32 Ampère
- Vermogen 24 kW afgezekerd 40 Ampère
- Aansluiting: 3 fase aansluiting 400 Volt
- Inschakelstroomdruk zonder DMB 0,09 bar
- Maximale werkdruk 10 bar
- Instelling van de temperatuur regelbaar 60 graden
- Beschermingsklasse I
- Beschermingsgraad IP25
- Koud water aansluiting 1/2 inch
- Warm water aansluiting 1/2 inch
Handleidingen
Uit dezelfde serie
Extra informatie
EAN |
7736504697 |
---|---|
Merk | |
Spanning |
400V |
Aansluiting |
3-fase, afgezekerd 32 Ampère |
Totaal vermogen |
15-21 kW |
Werkdruk |
Maximaal 10 bar |
Beschermingsklasse |
I |
IP Waarde |
IP25 |
FAQ's
Boilers (3)
Bereken de benodigde hoeveelheid liter
Om het juiste aantal liters te bepalen, is het belangrijk om te kijken naar uw huidige watergebruik. Bereken het gemiddelde aantal liters warm water dat uw huishouden per dag verbruikt.
Gemiddeld verbruik van warm water
- Een gemiddelde douche verbruikt ongeveer 50 liter water (8 minuten).
- Een gemiddeld bad verbruikt ongeveer 120 liter water.
Gemiddeld wordt warm water gebruikt bij een temperatuur van 37 graden, terwijl de boiler het water op ongeveer 60 graden houdt. Als u het water opentapt, zal de boiler koud water toevoegen aan het warme water.
Voor 1 douchebeurt waarbij u 50 liter verbruikt, heeft u daarom geen boiler van 50 liter nodig, omdat het water van 60 graden wordt gemengd met koud water. U kunt daarom uitgaan van een boiler grootte van 60% van uw verbruik. Voor een douchebeurt van 50 liter zal dus een boiler van 30 liter volstaan.
Houd daarnaast rekening met de opwarmtijd. Op deze manier kunt u een goede keuze maken. Komt u er niet uit? Dan kunt u ons altijd bellen.
Hoe kies ik de juiste hoeveelheid boilers?
De afstand tussen de boiler en de kraan speelt een belangrijke rol bij de bepaling van het aantal boilers dat nodig is. Als het meer dan 30 seconden duurt voordat het warme water op de gewenste temperatuur uit de kraan stroomt, is het raadzaam om een extra boiler in de buurt van de kraan te installeren om energie en water te besparen.
Heb ik een anti-kalk boiler nodig?
De anti-kalk boiler bevat specifieke componenten die ervoor zorgen dat er geen kalkvorming optreedt. Dit heeft als voordeel dat deze componenten veel langer meegaan dan bij een conventionele boiler, vooral wanneer het water in de omgeving hard is. Overweeg dus een anti-kalk boiler als de kwaliteit van het water in uw regio een uitdaging vormt.
Lees meer op: https://dutchheating.nl/kenniscentrum/hoe-kies-ik-een-boiler-met-de-juiste-capaciteit-liter/
De afstand tussen de boiler en de kraan speelt een belangrijke rol bij de bepaling van het aantal boilers dat nodig is. Als het meer dan 30 seconden duurt voordat het warme water op de gewenste temperatuur uit de kraan stroomt, is het raadzaam om een extra boiler in de buurt van de kraan te installeren om energie en water te besparen.
Antikalk boiler
Een anti-kalk boiler is een type boiler dat is uitgerust met speciale technologieën of functies om de vorming van kalkaanslag te verminderen of te voorkomen. Kalkaanslag ontstaat wanneer hard water wordt verwarmd, waardoor calcium- en magnesiummineralen neerslaan en zich ophopen op de verwarmingselementen en de binnenkant van de boiler. Dit kan leiden tot verminderde efficiëntie, hoger energieverbruik en uiteindelijk schade aan de boiler.
Een anti-kalk boiler kan voordelig zijn in gebieden waar het leidingwater een hoog gehalte aan calcium- en magnesiummineralen bevat, ook wel bekend als hard water. Hard water kan leiden tot de vorming van kalkaanslag in boilers en andere waterverwarmingssystemen. Het is dus raadzaam om een anti-kalk boiler te overwegen in de volgende situaties:
- Gebieden met hard water: Als je in een regio woont waar het water een hoog gehalte aan mineralen bevat, zoals calcium en magnesium, dan is de kans op kalkaanslag groter. Dit geldt vooral in gebieden met kalkrijke bodems. Een anti-kalk boiler kan helpen om de vorming van kalkaanslag te verminderen en de levensduur van de boiler te verlengen. U kunt de hardheid van het kraanwater opzoeken op deze website. Als alternatief en om exact de hardheid van uw water te meten zijn er speciale plakstrips verkrijgbaar.
- Eerdere problemen met kalkaanslag: Als je eerder te maken hebt gehad met kalkaanslag in je boiler of andere waterverwarmingstoestellen, dan kan een anti-kalk boiler een goede keuze zijn om toekomstige problemen te voorkomen. Het voorkomen van kalkaanslag kan de efficiëntie van de boiler behouden en de onderhoudskosten verminderen.
- Lange levensduur en betere prestaties: Een anti-kalk boiler kan zorgen voor een langere levensduur en betere prestaties van de boiler. Door de vorming van kalkaanslag te verminderen, blijft de warmteoverdracht efficiënt en wordt het energieverbruik geoptimaliseerd.