Verplaatsbaar infrarood paneel – QH Curved – 300 watt

 73,95

Een verplaatsbaar infrarood paneel met een gebogen ontwerp zodat de warmte perfect om jouw lichaam vloeit. Het mobiele infrarood paneel van 300 watt zorgt voor een comfortabele warmte.

Voor 12:00 besteld op een werkdag, zelfde dag verzonden.

Beschrijving

Beschrijving

Plus- en minpunten

Verplaatsbaar infrarood paneel “Curved Stone”  DH – 300 watt

Een verplaatsbaar infrarood paneel dat dankzij zijn gebogen vorm heel gericht warmte afgeeft. Koude voeten en benen behoren hierdoor tot het verleden. Met een vermogen van 300 watt levert dit paneel in slechts enkele minuten comfortabele warmte waar u het nodig hebt. De gebogen vorm maakt het mogelijk dat het infrarood paneel rechtop staat zonder dat er voetjes of houders nodig zijn.

Dit nieuwe en verbeterde model van het Curved paneel is uitgevoerd met een grijze rand, een extra lang snoer met stekker en grijs rubberen hoekplaatjes voor een veilige plaatsing op elke ondergrond. Het infrarood paneel is tevens voorzien van een aan/uit schakelaar.

Varianten

Het Curved paneel is naast deze versie met betonlook ook beschikbaar in een stijlvolle rode variant. Klik hier om de andere variant te bekijken.

Kenmerken

  • Verplaatsbaar infrarood paneel van 55 x 52 x 20 cm (L x B x D)
  • Uitgevoerd met een vlakkentekening design en voorzien van een aluminium kader.
  • Voorzien van aan/uit schakelaar aan de zijkant van het paneel
  • Werktemperatuur 80-95 graden
  • Achterzijde geïsoleerd
  • Werkt op 230 volt, voorzien van een snoer met aangegoten stekker (150 cm)
  • Een verplaatsbaar infrarood paneel is ideaal te gebruiken bij situaties waar sprake is van koude benen/voeten
  • Bureauverwarming
  • Download hier de Nederlandstalige handleiding

Leveringsomvang

  • Verplaatsbaar infrarood paneel van 50 x 52 x 20 cm – 300 watt
  • Nederlandstalige handleiding

Gebruik en toepassing

Het infrarood paneel “Curved Stone” kan vrijwel in elke situatie gebruikt worden, zoals onder een bureau, bij een zitplek of in de serre.

Let op bij gebruik op oppervlakken die gevoelig zijn voor warmte. De IP-waarde van het paneel is IP-52, dus het kan zelfs worden gebruikt in licht vochtige ruimtes of een veranda.

Certificering & garantie

  • Markering: CE, TUV, ROHS
  • 5 jaar garantie
Extra informatie

Extra informatie

EAN

8719481004651

Product Type

Gebogen infrarood paneel

Afmetingen

55 x 52 x 20 cm (L x B x D )

Wattage

300W

Standen

Nee

Bediening

Aan/uit knop

Kleur

Grijs

IP Waarde

IP52

Aansluiting

230V

Aansluitsnoer

300 cm met stekker

Gebruik

Alleen op niet warmte gevoelige oppervlakken

Vorm

Curved

Merk

,

FAQ's

FAQ's

Boilers (3)

Categorie: Boilers

Bereken de benodigde hoeveelheid liter

Om het juiste aantal liters te bepalen, is het belangrijk om te kijken naar uw huidige watergebruik. Bereken het gemiddelde aantal liters warm water dat uw huishouden per dag verbruikt.

Gemiddeld verbruik van warm water

  • Een gemiddelde douche verbruikt ongeveer 50 liter water (8 minuten).
  • Een gemiddeld bad verbruikt ongeveer 120 liter water.

Gemiddeld wordt warm water gebruikt bij een temperatuur van 37 graden, terwijl de boiler het water op ongeveer 60 graden houdt. Als u het water opentapt, zal de boiler koud water toevoegen aan het warme water.

Voor 1 douchebeurt waarbij u 50 liter verbruikt, heeft u daarom geen boiler van 50 liter nodig, omdat het water van 60 graden wordt gemengd met koud water. U kunt daarom uitgaan van een boiler grootte van 60% van uw verbruik. Voor een douchebeurt van 50 liter zal dus een boiler van 30 liter volstaan.

Houd daarnaast rekening met de opwarmtijd. Op deze manier kunt u een goede keuze maken. Komt u er niet uit? Dan kunt u ons altijd bellen.

Hoe kies ik de juiste hoeveelheid boilers?

De afstand tussen de boiler en de kraan speelt een belangrijke rol bij de bepaling van het aantal boilers dat nodig is. Als het meer dan 30 seconden duurt voordat het warme water op de gewenste temperatuur uit de kraan stroomt, is het raadzaam om een extra boiler in de buurt van de kraan te installeren om energie en water te besparen.

Heb ik een anti-kalk boiler nodig?

De anti-kalk boiler bevat specifieke componenten die ervoor zorgen dat er geen kalkvorming optreedt. Dit heeft als voordeel dat deze componenten veel langer meegaan dan bij een conventionele boiler, vooral wanneer het water in de omgeving hard is. Overweeg dus een anti-kalk boiler als de kwaliteit van het water in uw regio een uitdaging vormt.

Lees meer op: https://dutchheating.nl/kenniscentrum/hoe-kies-ik-een-boiler-met-de-juiste-capaciteit-liter/

Categorie: Boilers

De afstand tussen de boiler en de kraan speelt een belangrijke rol bij de bepaling van het aantal boilers dat nodig is. Als het meer dan 30 seconden duurt voordat het warme water op de gewenste temperatuur uit de kraan stroomt, is het raadzaam om een extra boiler in de buurt van de kraan te installeren om energie en water te besparen.

Categorie: Boilers

Antikalk boiler

Een anti-kalk boiler is een type boiler dat is uitgerust met speciale technologieën of functies om de vorming van kalkaanslag te verminderen of te voorkomen. Kalkaanslag ontstaat wanneer hard water wordt verwarmd, waardoor calcium- en magnesiummineralen neerslaan en zich ophopen op de verwarmingselementen en de binnenkant van de boiler. Dit kan leiden tot verminderde efficiëntie, hoger energieverbruik en uiteindelijk schade aan de boiler.

Een anti-kalk boiler kan voordelig zijn in gebieden waar het leidingwater een hoog gehalte aan calcium- en magnesiummineralen bevat, ook wel bekend als hard water. Hard water kan leiden tot de vorming van kalkaanslag in boilers en andere waterverwarmingssystemen. Het is dus raadzaam om een anti-kalk boiler te overwegen in de volgende situaties:

  1. Gebieden met hard water: Als je in een regio woont waar het water een hoog gehalte aan mineralen bevat, zoals calcium en magnesium, dan is de kans op kalkaanslag groter. Dit geldt vooral in gebieden met kalkrijke bodems. Een anti-kalk boiler kan helpen om de vorming van kalkaanslag te verminderen en de levensduur van de boiler te verlengen. U kunt de hardheid van het kraanwater opzoeken op deze website. Als alternatief en om exact de hardheid van uw water te meten zijn er speciale plakstrips verkrijgbaar.
  2. Eerdere problemen met kalkaanslag: Als je eerder te maken hebt gehad met kalkaanslag in je boiler of andere waterverwarmingstoestellen, dan kan een anti-kalk boiler een goede keuze zijn om toekomstige problemen te voorkomen. Het voorkomen van kalkaanslag kan de efficiëntie van de boiler behouden en de onderhoudskosten verminderen.
  3. Lange levensduur en betere prestaties: Een anti-kalk boiler kan zorgen voor een langere levensduur en betere prestaties van de boiler. Door de vorming van kalkaanslag te verminderen, blijft de warmteoverdracht efficiënt en wordt het energieverbruik geoptimaliseerd.

Ecosun E infrarood panelen (1)

Een Ecosun infrarood paneel heeft een externe thermostaat voor infrarood panelen nodig om op de juiste temperatuur te worden ingesteld.

Hoge Temperatuur Stralers S+ (1)

Wat is het benodigd vermogen bij gebruik van de S+ hoge temperatuur infraroodstraler?

Het vermogen dat nodig is voor de toepassing van de S+ hoge temperatuur infrarood stralers van Ecosun is afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Om een grote ruimte of specifieke zone te verwarmen, dient het vermogen rekening te houden met verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de isolatie en de gewenste temperatuur.

De S+ stralingspanelen zijn een efficiënte en doeltreffende oplossing voor het verwarmen van grote ruimtes, waaronder bedrijfsruimtes. Ze kunnen worden ingezet als hoofdverwarming of om lokaal bij te verwarmen, waardoor er afscheid genomen kan worden van traditionele gas-heaters. Het vermogen dat nodig is, zal afhangen van de specifieke toepassing en zal zorgvuldig moeten worden bepaald om te zorgen voor een optimale verwarming.

Hieronder wordt uitgelegd hoeveel vermogen geïnstalleerd moet worden afhankelijk van de situatie.

Lokaal (bij)verwarmen van een verwarmde ruimte met S+ panelen

Om lokale verwarming in een verwarmde hal te bereiken, is het aanbevolen om rekening te houden met een vermogen van 60 tot 80 watt per m² op de werkplek. Het S+ paneel is het beste te plaatsen rechtsboven de werkplek op een hoogte van 3,0 tot 4,0 meter. Op deze manier kan het paneel de gewenste verwarming bieden op specifieke werkplekken, zoals bijvoorbeeld in een magazijn waar stilgestaan wordt. Minimaal een vermogen van 1800 watt is nodig op basis van het aangestraalde oppervlak bij deze installatiehoogte, waardoor de temperatuur onder het paneel met 3 tot 5 graden toeneemt in vergelijking met de gemiddelde temperatuur in de ruimte.

Voor een grotere stijging in temperatuur, is het aan te raden om een paneel met een hoger vermogen te gebruiken. Als verwarming op meerdere werkplekken nodig is, is het efficiënter om meerdere S+ panelen met één paneel per werkplek te installeren in plaats van één groot paneel.

Lokaal (bij)verwarmen van een niet-verwarmde ruimte met S+ panelen

Als er sprake is van een niet-verwarmde ruimte en men wil toch een warme zone creëren, kunnen S+ panelen daarbij helpen. Het is wel belangrijk dat er een minimale isolatie aanwezig is, zodat het vermogen van de panelen niet verloren gaat aan de kou in de ruimte. In situaties met veel tocht, zoals in een schuur met golfplaten dak of bij een beton- of tegelvloer op zand, wordt het gebruik van de S+ panelen afgeraden.

Voor verwarming in een niet-verwarmde ruimte wordt aangeraden om rekening te houden met een vermogen van 100 tot 150 watt per m² op de werkplek. Het S+ paneel dient zoveel mogelijk recht boven de werkplek te worden gehangen, met een installatiehoogte van 3,0 tot 4,0 meter. Hierdoor kan er minimaal een vermogen van 3000 watt worden toegepast. Direct onder het paneel zal de temperatuur in een gebied van 2 x 2 meter stijgen met 7 tot 10 graden ten opzichte van de gemiddelde ruimtetemperatuur.

Voor een grotere temperatuurstijging ten opzichte van de omgeving is het raadzaam om te kiezen voor een paneel met een hoger vermogen of om twee panelen naast elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld beide met een vermogen van 2400 watt.

S+ panelen als hoofdverwarming toepassen

Met de S+ panelen kun je als hoofdverwarming een volledige ruimte verwarmen door ze op een hoogte tussen 5 en 8 meter te installeren. Dit zorgt voor het beste bereik. Het vermogen dat hiervoor nodig is, is afhankelijk van de grootte van de ruimte, de hoogte van het gebouw en de kwaliteit van de isolatie. De tabellen kunnen helpen om het benodigde vermogen te bepalen voor jouw specifieke situatie.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten isolatie:

  • Laag – Bedrijfshallen gebouwd voor 2000 met minimaal enkele vormen van isolatie en dubbel glas
  • Medium – Bedrijfshallen gebouwd na 2000 of extra geïsoleerd om aan dezelfde normen te voldoen.
  • Hoog – Bedrijfshallen gebouwd na 2015 die aan een EPC van 0,4 voldoen of later zijn geïsoleerd.

Het vermogen is gebaseerd op de gewenste temperatuur van 19/20 graden Celsius in de ruimte. Als een lagere temperatuur voldoende is, is het mogelijk om met minder vermogen te rekenen. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen voor een specifieke berekening voor jouw situatie.

Bedrijfshallen tot 100 m²

Vermogen in Watt per m³ Isolatiegraad
Hoogte bedrijfshal Laag Medium Hoog
4 meter hoog 40 35 25
5 meter hoog 35 31 22
6 meter hoog 31 28 19
7 meter hoog 26 23 16
8 meter hoog 22 20 14

Bedrijfshallen 100-500 m²

Vermogen in Watt per m³ Isolatiegraad
Hoogte bedrijfshal Laag Medium Hoog
4 meter hoog 28 25 17
5 meter hoog 24 22 15
6 meter hoog 22 19 14
7 meter hoog 18 16 11
8 meter hoog 15 14 10

Bedrijfshallen groter dan 500 m²

Vermogen in Watt per m³ Isolatiegraad
Hoogte bedrijfshal Laag Medium Hoog
4 meter hoog 24 21 15
5 meter hoog 21 19 13
6 meter hoog 19 17 12
7 meter hoog 15 14 10
8 meter hoog 13 12 8

De berekening van het vermogen dat nodig is om een bepaalde ruimte te verwarmen, is afhankelijk van de grootte en isolatie van de ruimte. Om het vermogen voor uw situatie te berekenen, is het belangrijk om de inhoud van de ruimte te vermenigvuldigen met het vermogen per kubieke meter.

Bijvoorbeeld, voor een medium geïsoleerde hal van 300 m² en 6 meter hoog, komt het totale vermogen op 34.200 watt.

Hiermee kan de hal worden verwarmd tot een temperatuur van 18 of 19 graden Celsius, zelfs bij een buitentemperatuur van minus 10 graden.

Disclaimer van DutchHeating.nl: De bovenstaande informatie is bedoeld als een richtlijn voor het bepalen van het benodigde vermogen. Het is mogelijk dat deze gegevens of berekeningen niet volledig nauwkeurig zijn en er geen rechten aan kunnen worden ontleend.

Infrarood Panelen (5)

Categorie: Infrarood Panelen

Een infraroodpaneel heeft een gemiddelde werktemperatuur van 70 tot 110°C. Dit is het resultaat van de combinatie van koolstofkristallen en epoxyhars die in staat zijn om infraroodstraling van lange golven op te wekken. De exacte temperatuur van dit specifieke infrarood paneel vindt u onder het tabblad “Extra informatie” bij dit product.

Categorie: Infrarood Panelen


Infrarood panelen werken door middel van infraroodstraling, wat een vorm van elektromagnetische straling is. In plaats van de lucht te verwarmen, zoals bij traditionele verwarmingssystemen, verwarmen infrarood panelen direct objecten en mensen in de ruimte. Ze zenden infraroodstralen uit die op de oppervlakken in de kamer worden geabsorbeerd, waardoor deze oppervlakken opwarmen en op hun beurt warmte afgeven aan de omringende lucht. Dit zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Het belangrijkste verschil tussen infrarood panelen en traditionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren of convectieverwarming, is de manier waarop warmte wordt gegenereerd en verspreid. Infrarood panelen verwarmen objecten en mensen direct, terwijl traditionele verwarmingssystemen de lucht verwarmen, die vervolgens de objecten en mensen in de ruimte verwarmt.

Categorie: Infrarood Panelen

Nee, er zijn geen nadelige gevolgen voor de gezondheid van de straling van een infraroodpaneel. Het paneel verwarmt alleen de objecten waarmee het in aanraking komt en heeft geen diepere invloed op het lichaam. Dit is een specifieke eigenschap van de lange golf infraroodstraling (IR-C). Voor korte (IR-A) en midden (IR-B) golf infraroodstraling is het echter wel aanbevolen om hiermee voorzichtig om te gaan. Bijvoorbeeld wordt afgeraden voor zwangere vrouwen om korte golf infraroodsauna’s te gebruiken. Al onze panelen produceren alleen de veilige IR-C straling en kunnen daarom door iedereen worden gebruikt. Hieronder vindt u een afbeelding die de werking van de verschillende types straling weergeeft:

Het gebruik van infraroodpanelen bijdragen aan een gezonde leefomgeving, omdat er bij de verwarming geen luchtbeweging ontstaat. Dit is bijzonder gunstig voor mensen met allergieën of astma, aangezien er geen stof in beweging komt.

Categorie: Infrarood Panelen

De opwarmtijd varieert afhankelijk van het type paneel:

  • Aluminium of stalen infraroodpanelen hebben ongeveer 10 minuten nodig om een temperatuur van 80 tot 90 graden Celsius te bereiken.
  • Glazen of spiegelachtige infraroodpanelen hebben ongeveer 15 minuten nodig om dezelfde temperatuur te bereiken.

Zodra het paneel op temperatuur is, zal het lange golven straling uitzenden om de ruimte te verwarmen. Op dat moment hoeft de ruimte nog niet op temperatuur te zijn, maar u zult al wel het comfort ervaren van de infraroodstraling van lange golven.

Categorie: Infrarood Panelen

IP Waarden- wat betekent dit eigenlijk?

De IP-waarde of classificatie geeft aan hoe goed een product bestand is tegen water, voorwerpen en stof. De IP-waarde wordt altijd weergegeven met twee cijfers, zoals bijvoorbeeld IP44. Hieronder zullen we uitleggen wat de betekenis van deze cijfers is en hoe u deze kunt toepassen in de praktijk, bijvoorbeeld bij het gebruik van een infraroodpaneel in de badkamer.

Inhoud:
  1. IP-Waarde eerste cijfer
  2. IP-Waarde tweede cijfer
  3. Toepassing IP-Waarde in de praktijk

Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen binnendringen van voorwerpen en stof weer.

Eerstecijfer Beschrijving IP aanduiding  Betekenis

0

Niet  beschermd

IP 1X

Geen bescherming

1

Beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 50 mm

IP 1X

Bescherming tegen toevallige, oppervlakkige aanraking met de hand.

2

Beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 12 mm

IP 2X

Bescherming tegen aanraking met de vinger. Aanraakveilig enkel voor meetapparaten.

3

Beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 2,5 mm

IP 3X

Bescherming tegen aanraking met een werktuig. Aanraakveilig enkel voor meetapparaten.

4

Beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 1 mm

IP 4X

Bescherming tegen aanraking met een werktuig. Beschermd tegen aanraking met een draad.

5

Beschermd tegen stof

IP 5X

Aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Geen volledige bescherming tegen stof maar wel voldoende om de goede werking niet te hinderen.

6

Stofdicht

IP 6X

Aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Volledige bescherming tegen stof.

Het tweede cijfer geeft de bescherming tegen water weer.

Tweede cijfer Beschrijving IP aanduiding Betekenis

0

Niet beschermd

IP X0

Geen bescherming

1

Beschermd tegen druppelend water

IP X1

Drupdicht type I – Geen schade indien onderhevig aan vallende druppels.

2

Beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15 graden

IP X2

Drupdicht type 2 – Geen schade indien onderhevig aan vallende druppels op een 15 graden gekanteld apparaat

3

Beschermd tegen opspattend water

IP X3

Spatdicht – Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder een hoek -60° tot 60°

4

Beschermd tegen sproeiend water

IP X4

Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder eender welke hoek

5

Beschermd tegen waterstralen

IP X5

Sproeidicht – Geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder eender welke hoek

6

Beschermd tegen stortbuien

IP X6

Waterbestendig – Geen water indringing indien bespoten (100 l/min) onder eender welke hoek

7

Beschermd tegen onderdompeling tot 1m diep en 30 minuten lang

IP X7

Dompeldicht – Geen water indringing indien ondergedompeld (30 min op 1 m)

8

Beschermd tegen verblijf onder water

IP X8

Drukwaterdicht – Blijft bruikbaar onder water onder opgegeven omstandigheden

Maar hoe pas je deze IP-classificaties nu toe in de praktijk?

Nu we weten wat de betekenis van de IP-cijfers is, komt de volgende vraag: hoe pas je dit toe in een ruimte zoals de badkamer? Laten we aannemen dat u een infraroodpaneel in de badkamer wilt plaatsen. Hoe weet u dan of u het juiste paneel met de juiste IP-classificatie hebt gekozen? Door de volgende afbeelding te raadplegen komt u snel achter: Informatie over de IP waarde? - Lamponline.nl De badkamer kan in verschillende zones worden verdeeld, elke zone heeft een minimale IP classificatie nodig:

  • Zone 1: Dit is de meest natte zone. Hier dient u voor een IP-bescherming van minimaal IP67 te kiezen, dit beschermt het apparaat tegen onderdompeling in water.
  • Zone 2: In deze zone is de kans op waterstralen aanwezig, daarom moet uw infrarood paneel of ander apparaat hiertegen beschermd zijn. Kies hier voor een minimale IP-waarde van IP44.
  • Zone 3: Deze zone heeft niet direct te maken met druppels water, maar kan wel met condens te maken krijgen. Een IP-waarde van IP21 is hier voldoende.

De bovenstaande IP classificaties geven de minimale bescherming die u nodig heeft. Het is natuurlijk nooit een probleem om een apparaat met een hogere IP classificatie te gebruiken. We hopen dat u met deze informatie het juiste product voor uw situatie op onze website kunt vinden. Bekijk snel onze infrarood producten en als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met onze medewerkers. We staan u graag te woord met advies!

Infrarood Verwarming (2)

Korte golf: Een goed voorbeeld van korte golf infrarood is het licht dat uit de traditionele terrasverwarmers komt of in infraroodsauna’s wordt toegepast, waarbij vaak een zeer hete halogeen of kwartslamp wordt toegepast. Dit type infraroodverwarming heeft meestal een rode gloed en voelt intens aan. De warmte is vrijwel direct na het aanzetten van de lamp voelbaar en werkt ook in niet beschutte gebieden zoals een open terras. Het bereik is echter beperkt en zodra de lamp wordt uitgeschakeld is de warmte weg en is de gevoelstemperatuur weer gelijk aan de omgevingstemperatuur. Voor het lokaal verwarmen in zeer koude omgevingen kan korte golf infrarood een goede oplossing zijn.

Lange golf: Dit is de infrarode straling die uitgezonden wordt door infrarode panelen. De panelen (vaak geassocieerd als infrarode terrasverwarmers) werken op een temperatuur van 80 – 110 ° Celsius en zenden aan de voorkant een lange golf infrarood uit. Lange golf infrarode straling bereikt verder en verwarmt door de objecten in de omgeving op te warmen. Infrarode panelen kunnen daarom alleen worden toegepast in beschutte omgevingen, zoals binnenruimtes of een inpandig balkon. Het grote voordeel is dat de infrarodestralen de omgeving als geheel zullen verwarmen, waardoor er een veel gelijkmatiger en comfortabeler klimaat ontstaat. Hierdoor is lange golf infrarode straling zeer geschikt als verwarming in huizen, kantoren of beschutte buitenruimtes.

Ontdek de voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming is vergelijkbaar met de warmte van de zon en werkt door middel van infrarode straling. Het verwarmt objecten in de ruimte, in plaats van de lucht, wat resulteert in een zeer aangename verwarming. Leer meer over de voordelen van infrarood verwarming.

Hieronder vind je een inhoudsopgave om snel de informatie te vinden.

Inhoud:
  1. Technologie achter infrarood
  2. Lange golf – korte golf
  3. Verdeling van de warmte

Technologie achter infrarood

Voor alle infrarood oplossingen geldt dat er een halfgeleidermateriaal gebruikt wordt om elektrische stroom om te zetten in infraroodstraling. In het geval van infraroodpanelen wordt er vaak een carbondoek toegepast. Dit is een koolstofvezel waar elektriciteit doorheen wordt geleid om infraroodstraling op te wekken. De achterkant van het paneel wordt geïsoleerd en aan de voorkant wordt een voorplaat aangebracht, vaak van metaal of glas. Door de isolatie aan de achterkant kan er geen oververhitting ontstaan en wordt bovendien de warmte zoveel mogelijk uitgestraald aan de voorkant.

Bij infraroodvloerverwarming wordt een vergelijkbare carbonvezel gevangen tussen twee lagen PE-folie. Ook hier wordt infraroodstraling opgewekt door stroom door de carbonvezel te leiden. De folie is zeer dun (0,3 mm) en is daardoor overal toe te passen. Omdat vloerverwarming niet al voorzien is van isolatie, dient u zelf een isolatielaag te plaatsen onder de infraroodvloerverwarming folie.

Lange golf – korte golf

Infrarood is al het licht in een spectrum dat loopt van ongeveer 780 nanometer tot 10.000 nm. Infrarood kan hierbij grofweg in 3 categorieën worden ingedeeld:

  • Korte golf of IR-A
  • Midden golf of IR-B
  • Lange golf of IR-C

Wavelength ranges of electromagnetic radiation

Korte golf: Een goed voorbeeld van korte golf infrarood is het licht dat uit de traditionele terrasverwarmers komt of in infraroodsauna’s wordt toegepast, waarbij vaak een zeer hete halogeen of kwartslamp wordt toegepast. Dit type infraroodverwarming heeft meestal een rode gloed en voelt intens aan. De warmte is vrijwel direct na het aanzetten van de lamp voelbaar en werkt ook in niet beschutte gebieden zoals een open terras. Het bereik is echter beperkt en zodra de lamp wordt uitgeschakeld is de warmte weg en is de gevoelstemperatuur weer gelijk aan de omgevingstemperatuur. Voor het lokaal verwarmen in zeer koude omgevingen kan korte golf infrarood een goede oplossing zijn.

Lange golf: Dit is de infrarode straling die uitgezonden wordt door infrarode panelen. De panelen (vaak geassocieerd als infrarode terrasverwarmers) werken op een temperatuur van 80 – 110 ° Celsius en zenden aan de voorkant een lange golf infrarood uit. Lange golf infrarode straling bereikt verder en verwarmt door de objecten in de omgeving op te warmen. Infrarode panelen kunnen daarom alleen worden toegepast in beschutte omgevingen, zoals binnenruimtes of een inpandig balkon. Het grote voordeel is dat de infrarodestralen de omgeving als geheel zullen verwarmen, waardoor er een veel gelijkmatiger en comfortabeler klimaat ontstaat. Hierdoor is lange golf infrarode straling zeer geschikt als verwarming in huizen, kantoren of beschutte buitenruimtes.

Verdeling van de warmte

Traditionele radiatoren verwarmen voornamelijk de lucht, maar infrarood verwarmt direct de objecten in de ruimte. Het nadeel van het gebruik van radiatoren is dat de temperatuur op verschillende hoogtes heel anders is. Zo kan het 18 graden aan de grond zijn en 26 graden aan het plafond om te zorgen voor een aangename warmte op lichaamshoogte. Dit komt door het gebruik van lucht als middel om de ruimte te verwarmen, waarbij warme lucht opstijgt. Het plaatje hieronder illustreert het verschil tussen verwarming met convectie en infrarood. In dit geval toont het plaatje als voorbeeld infraroodpanelen, maar hetzelfde principe geldt voor infrarode vloerverwarming.

HEATPANEL.NL - INFRAROOD VERWARMING

Panelen met LED verlichting (1)

Koppelen van het paneel met de thermostaat
 
Zet het paneel aan, druk hiervoor op de aan/uit-knop op de thermostaat en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen °C/°F en MODE, om de thermostaat en het paneel te koppelen, tot een lange pieptoon klinkt.
 
Opmerking:

  • Het koppelen dient binnen 60 seconden na de piep te zijn voltooid.
  • Er kunnen meerdere panelen op 1 thermostaat aangesloten worden.
  • Voor het koppelen dient u de reeds gekoppelde panelen uit te zetten, ook de panelen die u niet gekoppeld wilt hebben dienen uitgezet te worden.

Als dit niet lukt, probeer dan het volgende:
 
Vraag of de klant het paneel 5 minuten lang stroomvrij wilt maken. Dit kan door de stekker uit het stopcontact te halen of door de stroom uit te zetten in de meterkast. Dit is net hoe het is aangesloten. Als er na 5 minuten weer stroom opkomt komt er een piep uit het paneel en moet de klant weer de volgende stappen ondernemen.
 
 
Zet het paneel aan, druk hiervoor op de aan/uit-knop op de thermostaat en druk vervolgens tegelijkertijd op de knoppen °C/°F en MODE, om de thermostaat en het paneel te koppelen, tot een lange pieptoon klinkt.
 
Opmerking:
 

  • Het koppelen dient binnen 60 seconden na de piep te zijn voltooid.
  • Er kunnen meerdere panelen op 1 thermostaat aangesloten worden.
  • Voor het koppelen dient u de reeds gekoppelde panelen uit te zetten, ook de panelen die u niet gekoppeld wilt hebben dienen uitgezet te worden.

QH FR Infrarood panelen (1)

Ja, een QH-FR infrarood paneel kan ook worden bediend door een externe thermostaat. Aan de zijkant van het infrarood paneel vind je een schakelaar. Wanneer je deze omzet dan schakelt de ingebouwde thermostaat uit en kun je dus een externe thermostaat gebruiken.

VH Milano infrarood panelen (2)

De temperatuur van een VH Milano infrarood paneel dient te worden geregeld met een externe thermostaat. Wanneer je stroom zet op een VH Milano infrarood paneel zal die opwarmen tot zijn volle vermogen, dat is zo’n 120 graden.

Ja, de VH Milano infrarood panelen passen in een systeemplafond. Houd alstublieft wel rekening met het gewicht, het systeemplafond moet uiteraard wel genoeg gewicht kunnen dragen. Wellicht moet u het systeemplafond daarvoor verstevigen. Houd ook rekening met de afmetingen van het paneel. De meeste systeemplqafondplaten zijn 60×60 of 1230×30.

VH Superia infrarood panelen (1)

Volg onderstaande stappen om het paneel toe te voegen aan de Tuya Smart Life App.

1. Maak een account aan of log in met een bestaand emailadres.

2. Voegt u als eerste in huis een apparaat toe aan de app? Maak dan een familie aan. Andere leden van de familie kunt u in een later stadium toevoegen.

3. Geef de familie een naam en stel indien gewenst de locatie in. Vink de kamers aan waarin u een Superia infrarood paneel heeft geïnstalleerd. Zo kunt u de apparaten gemakkelijk terugvinden. Wanneer u alle gegevens hebt ingevuld klik op “Beëindigd”. De gegevens worden nu opgeslagen.

4. Nu kunt u de toestellen een voor een toevoegen. Heeft u meerdere Wifi apparaten in huis? Koppel slechts 1 apparaat tegelijkertijd. Zorg ervoor dat de andere toestellen uitgeschakeld staan wanneer u een apparaat gaat toevoegen. Klik op toestel toevoegen. 5. Kies voor “klein huishoudelijke apparaten” en kies voor “Heater”.

6. De App vraagt of het licht knippert. Hier wordt het wifi indicator op het display van het paneel mee bedoelt. Klik op bevestigen als de wifi indicator op het display knippert. Knippert het symbool niet? Activeer de Wifi module op het paneel: – Zorg dat het paneel ingeschakeld is, en houdt de M toets op het paneel (niet op de afstandsbediening) ingedrukt totdat het Wifi icoontje gaat knipperen. Staat alles goed? Klik in de App op “Druk in om verbinding te maken”.

7. Geef de naam en het wachtwoord van de Wifi verbinding op. (Zorg ervoor dat de telefoon of tablet ook met dit Wifi netwerk verbonden is). Let op: alleen 2.4 GHz netwerken worden ondersteund. 8. Het paneel maakt nu verbinding met het internet. Het kan zijn dat de internetverbinding op uw telefoon of tablet tijdelijk onderbroken wordt terwijl dit proces loopt.

9. Wanneer het toevoegen is gelukt kunt u de naam van het apparaat wijzigen en deze aan een kamer toevoegen.