Altijd gratis verzending - Klantenservice 0229 796523

Welke elektrische heater is geschikt voor een bedrijfshal?

Een bedrijfshal elektrisch verwarmen lijkt op het eerste gezicht niet de meest voordelige methode. Toch bestaat er een elektrische heater die ook in grote, slecht geïsoleerde ruimtes een opvallend goed warmtebereik heeft. We hebben het dan uiteraard over infrarood verwarming. 

Door in een bedrijfshal gebruik te maken van krachtige industriële infrarood stralers, zijn specifieke zones binnen de grotere werkhal op efficiënte wijze van warmte te voorzien. Deze categorie elektrische heater verwarmt namelijk niet de lucht, maar warmt oppervlakten, objecten en personen direct op. 

Bij Dutch Heating bieden we verschillende infrarood stralers aan voor industrieel gebruik. Als ondernemer kunt u deze elektrische heaters gebruiken om afgebakende werkzones in uw bedrijfshal snel van warmte te voorzien. Neem contact op met een adviseur van Dutch Heating, of bekijk direct ons actuele aanbod in de Dutch Heating webwinkel.

De beste elektrische heater voor een bedrijfshal 

Industriële infrarood stralers zijn de beste elektrische heater voor een bedrijfshal om verschillende praktische redenen. Het is namelijk niet rendabel om een grote hal volledig elektrische op te warmen. Zowel het vermogen als de energiekosten maken dit simpelweg niet haalbaar. 

Bovendien zijn korte golf infrarood stralers direct op temperatuur en lange golf infrarood stralers binnen 10 minuten: dit maakt het een flexibele en snelle verwarmingsvorm. Op de werkvloer wordt de heater hierdoor alleen gebruikt op momenten dat deze ook echt nodig is. Werknemers hoeven niet eerst te wachten tot het apparaat de omgeving warm genoeg heeft gemaakt. 

Afhankelijk van uw specifieke behoeften kunt u kiezen voor een infrarood straler met een klein of groot vermogen. Hoge temperatuur infrarood stralers (tot wel 2400 Watt) zijn in staat om grotere zones te verwarmen dan bijvoorbeeld hoge temperatuur infrarood panelen (rond de 900 Watt). De kracht is simpelweg een stuk groter als u kiest voor een warmtestraler.  

Infrarood straler vs. infrarood panelen 

In een bedrijfsomgeving wordt veel gebruik gemaakt van infrarood panelen. Deze zien we voornamelijk terug in bijvoorbeeld kantoren of andere goed geïsoleerde ruimtes. Daar is de kracht van elektrische infrarood panelen toereikend. 

Bedrijfshallen zijn veelal werkplaatsen, fabriekshallen, magazijnen of een vergelijkbare werkruimte. Dit soort ruimtes zijn over het algemeen slecht geïsoleerd. Ook behoeven ze een groter vermogen voor het adequaat verwarmen van de binnenomgeving. 

Industriële infrarood stralers hebben het vermogen en bereik dat nodig is om grotere ruimtes van voldoende directe warmte te voorzien. Ze zijn sneller, gemakkelijker te installeren en bovendien ook een stuk flexibeler om te verplaatsen ten opzichte van infrarood panelen. 

Waarom een infrarood straler en geen elektrische kachel? 

Hoewel een elektrische kachel een prima oplossing is voor een kleine werkruimte (zoals een schuur in een thuisomgeving), is een bedrijfshal vele malen groter. Het vermogen van elektrische heaters die werken op luchtverwarming zal te laag zijn om een adequate temperatuur te verzorgen. 

Zelfs als een elektrische kachel in staat is om de temperatuur in een bedrijfshal te verhogen, is de methode relatief inefficiënt (en hierdoor kostbaar in gebruik). Een industriële infrarood straler heeft niet alleen veel meer kracht, ook kan de warmtestraling veel efficiënter een klein gebied in een grote bedrijfshal opwarmen. 

In de praktijk is het voor ondernemers een logische keuze om voor de energie-efficiënte en betaalbare keuze te gaan. Maar er zijn nog meer redenen om voor bedrijfshallen specifiek te kiezen voor een elektrische infrarood straler in plaats van een elektrische kachel.  

Voordelen elektrische infrarood straler als heater 

Elektrisch verwarmen van een bedrijfshal op een betaalbare en efficiënte wijze doet u met een infrarood straler. Ondernemers met een bedrijfshal noemen onder meer de volgende voordelen als de belangrijkste motivatie om te kiezen voor deze oplossing: 

  • Energiebesparing: Hoogefficiënte infrarood stralers warmen alleen oppervlakten, objecten en personen direct op. De binnenlucht wordt nadrukkelijk niet opgewarmd, waardoor de efficiëntie van deze verwarmingsvorm enorm hoog is. Hierdoor verlaagt u uw energievraag ten opzichte van soortgelijke alternatieven. 
  • Gerichte verwarming: Het is niet rendabel om een bedrijfshal in zijn volledigheid op te warmen. Het vermogen van luchtverwarming (zoals met een elektrische kachel) is simpelweg niet voldoende voor een adequate verwarming. Een grote, slecht geïsoleerde hal met een hoog dak warmt het snelste op in kleine, gerichte werkzones. 
  • Toepasbaarheid: Door infrarood stralers slim uit te richten en te installeren kunt u met minimale kosten een groot gebied in de bedrijfshal warm houden. Ze werken met maximale efficiëntie in een breed scala aan verschillende ruimtes, zelfs als er veel stof of vocht aanwezig is. Ook buiten worden ze veel toegepast, bijvoorbeeld als terrasverwarming of elektrische heaters op een bouwplaats. 
  • Binnenklimaat: Anders dan bij elektrische verwarming die de lucht opwarmt zal infrarood verwarmingstechniek geen invloed hebben op het binnenklimaat. Er worden geen onnodige luchtstromen gecreëerd en het vochtgehalte in de bedrijfshal blijft stabiel. Stof waait hierdoor niet op en schimmelvorming wordt tegengegaan. 
  • Installatie: Het is relatief gemakkelijk om een elektrische infrarood straler te installeren. Plaats een heater aan de muur of een verlaagde constructie aan het plafond. Ook is het mogelijk om de systemen op een verplaatsbaar statief te monteren. Hierdoor is het systeem ook tijdelijk te gebruiken. 

Elektrische heater: verplaatsbaar of vaste locatie? 

Bent u op zoek naar een mobiele elektrische heater die flexibel is in te zetten, dan kan een industriële infrarood straler een prima uitkomst zijn. Naast vaste montage worden de krachtige warmtestralers ook toegepast als verplaatsbare warmtesystemen. 

De warmtestralers worden dan gemonteerd aan een verplaatsbare unit, welke naar eigen inzicht kan worden ingezet. Het is hiermee ook makkelijk om een infrarood straler te gebruiken bij specifieke productieprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het drogen van vloeistoffen (zoals verf, lijm, of inkt). 

Een bedrijfshal is een dynamische werklocatie. Waar de ene dag gerichte warmte nodig is, kan deze de volgende dag op een andere plek nodig zijn. Een verplaatsbaar statief met hierop één of meerdere infrarood stralers kan hierbij een handige oplossing zijn. 

Een elektrische heater voor uw bedrijfshal 

Op efficiënte wijze een bedrijfshal verwarmen met een elektrische heater is absoluut haalbaar. Met innovatieve apparaten als de krachtige industriële infrarood straler kunnen ondernemers hun werkomgeving moeiteloos van adequate warmte voorzien. 

Het gebruik van elektrische heaters met luchtverwarming kan erg kostbaar zijn, zeker in een slecht geïsoleerde ruimte met een hoog dak als een bedrijfshal. Daarom is de warmtestraling (die ook buiten gebruikt kan worden) juist zo’n fijne oplossing. De warmte wordt altijd direct afgestraald op oppervlakten, objecten en personen. 

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste elektrische heater voor een zakelijke omgeving? Het team van Dutch Heating staat voor u klaar om (vrijblijvend) persoonlijk advies te geven. Ook nodigen we u uit om direct een kijkje te nemen bij ons actuele aanbod in de webwinkel: 

Related Articles

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Zijbalk
We gebruiken cookies om de ervaring op onze website constant te verbeteren.
De waardering van www.dutchheating.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 71 reviews.