1. Home
 2. Knowledge Base
 3. Elektrische infrarood vloerverwarming
 4. Hoe leg je elektrische infrarood verwarmingsfolie?

Hoe leg je elektrische infrarood verwarmingsfolie?

De VH infrarood vloerverwarmingsfolie is ontworpen om te worden gebruikt onder zwevende vloeren. U kunt genieten van een comfortabele warme vloer, of het nu als bijverwarming of hoofdverwarming wordt gebruikt. Om ervoor te zorgen dat uw product optimaal presteert, zijn er enkele belangrijke punten die u moet overwegen, zoals beschreven in de installatievoorschriften. Alleen door de juiste montage volgens deze voorschriften kunnen wij u de volledige garantie bieden. Neem de tijd om deze installatievoorschriften grondig door te lezen en zorg ervoor dat u het juiste gereedschap en materialen bij de hand heeft. De elektrische installatie moet worden uitgevoerd volgens de geldende normen of worden toevertrouwd aan een erkende installateur. Veel plezier met uw warme vloer!

Belangrijke Richtlijnen voor VH Infrarood Vloerverwarmingsfolie:

 1. Geschikte Vloertypes: De VH infrarood folie is bedoeld voor gebruik onder verplaatsbare vloertypes, zoals laminaat en lamel parket. Raadpleeg de vloerleverancier om te bevestigen dat uw gekozen vloer geschikt is voor vloerverwarming.
 2. Toepassing bij PVC/Vinyl Vloeren: Bij gebruik onder pvc- of vinylvloeren is een tussenlaag vereist voor een vlak oppervlak. Leg bijvoorbeeld Magnesiumoxideplaten of Heatpak bovenop de verwarmingsfolie, en plaats daarboven de pvc- of vinylvloer.
 3. Materialen Bovenop de Folie: Het totale pakket materialen bovenop de vloerverwarmingsfolie moet voldoen aan RC ≤ 0.14.
 4. Montage en Bescherming: Zorg voor een vlakke ondervloer bij het leggen van de verwarmingsfolie. Bescherm de folie tijdens montage tegen beschadigingen door bijvoorbeeld scherpe voorwerpen en harde schoenzolen. Tijdens het leggen van de vloer is lopen op de folie toegestaan met zachte zolen, zonder deze te beschadigen.
 5. Geschikte Ruimtes: De VH infrarood folie is geschikt voor gebruik in droge ruimtes en mag niet worden geïnstalleerd in vochtige ruimtes zoals de badkamer of wasruimtes.
 6. Voorkomen van Blokkades: Plaats de folie niet onder vaste elementen die de warmteafgifte kunnen blokkeren, zoals meubilair, kasten, wasmachines, vloerkleden of tapijten.
 7. Afstand tot Hittebronnen: Houd voldoende afstand tussen de verwarmingsfolie en andere hittebronnen zoals verwarmingsradiatoren en schoorsteenpijpen.
 8. Temperatuurregeling: Reguleer de vloertemperatuur via de thermostaat met vloersensor, die de temperatuur op een maximum instelt. Zorg voor de juiste maximale vloertemperatuur voor uw vloer.
 9. Reflecterende Laag: Plaats de folie niet direct op een reflecterende laag vanwege geleiding. Altijd de reflecterende zijde naar de onderkant leggen. Bij gebruik van reflectiefolie, plaats deze onder een andere ondervloer.
 10. Installatieafstand tot Wanden: Installeer de vloerverwarmingsfolie minimaal 10 cm verwijderd van de wanden.
 11. Omgevingstemperatuur: Installeer de vloerverwarmingsfolie niet bij een omgevingstemperatuur lager dan 3 °C.

Volg deze richtlijnen zorgvuldig op voor een optimaal functionerend VH infrarood vloerverwarmingssysteem.

De ideale opbouw voor een warme en efficiënte vloerinstallatie

Stap 1: Isolatie voor behoud van warmte Begin met een isolatielaag, het liefst met een reflecterende coating. Leg deze ondervloer met de reflecterende zijde naar beneden om warmteverlies te minimaliseren.

Stap 2: Integreer de vloersensor Plaats de vloersensor van de thermostaat bovenop de isolatiefolie, onder de infraroodfolie. Dit zorgt voor een nauwkeurige temperatuurregeling.

Stap 3: Infraroodfolie voor effectieve warmtespreiding Bovenop de isolatielaag komt de infraroodfolie. Volg de instructies verderop in de handleiding om de folie correct aan te sluiten voor optimale verwarming.

Stap 4: Bescherm de infraroodfolie Bescherm de infraroodfolie met LDPE beschermfolie over het gehele oppervlak. Deze folie fungeert als een beschermende laag tijdens het leggen van de vloer. Zorg voor een 10 cm overlap en gebruik PVC-tape om de folie stevig vast te maken en een volledige dampremmende laag te creëren.

Stap 5: Toepassing bij PVC/Vinyl vloeren Bij het gebruik van pvc- of vinylvloeren moet de folie worden geïnstalleerd onder een dunne plaat, zoals Heatpak of Magnesiumoxideplaat. Deze tussenlaag zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over de vloer, wat resulteert in een vlakke ondervloer en een effectieve werking van de infrarood vloerverwarming.

Stap 6: Afwerking met de vloer Tot slot leg je de vloer om de installatie te voltooien. Geniet van een comfortabele en goed verwarmde vloer met dit zorgvuldig ontworpen systeem.

Related Articles

Need Support?

Can't find the answer you're looking for?
Contact Support
Winkelwagen
Zijbalk
We gebruiken cookies om de ervaring op onze website constant te verbeteren.
De waardering van www.dutchheating.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 46 reviews.