blog

Tiny house verwarming

Het wonen in een tiny house is vandaag de dag zeer populair. En terecht, voor sommigen is het gevoel om dicht bij de natuur te leven een genot. Het oppervlak van een tiny house is veel kleiner dan een traditioneel huis. Maar het leven in een tiny house hoeft echter niet te betekenen dat je hoeft in te leveren op comfort. Echter, het verwarmen van een tiny house kan een uitdaging zijn.

Vloerverwarming is ongetwijfeld de meest comfortabele manier om een ruimte te verwarmen. Lekker comfortabele warmte begint bij je voeten. Daarnaast is vloerverwarming uitermate efficiënt omdat warme lucht omhoog gaat. Maar ook infrarood panelen zijn erg geschikt voor tiny houses.

Tiny house verwarmen

Het lekker comfortabel warm houden van een tiny house kan nogal een uitdaging zijn. Eigenlijk geldt dat voor elke ruimte met een relatief klein oppervlak. De meest comfortabele manier voor het verwarmen van een tiny house is met een lage temperatuur. Wanneer je namelijk gaat verwarmen met een hoge temperatuur dan bestaat het risico dat het snel te warm wordt.

Elektrische verwarming tiny house

Elektrisch verwarmen is ideaal voor tiny houses. Je hebt namelijk geen gas nodig. Zeker wanneer je zonnepanelen op het dak hebt is het super zuinig. Het is zelfs mogelijk om off grid te gaan.

Je kunt kiezen uit verwarming vanuit de vloer. Bekijk onze elektrische vloerverwarming.

Maar je kunt ook kiezen om een infrarood paneel aan het plafond te bevestigen. Bekijk onze infrarood panelen.

Tiny house verwarmen – infrarood panelen

Door de beperkte afmeting van een infrarood paneel is dit een goede manier voor het verwarmen van je tiny house.

Een infrarood paneel warmt daarnaast niet de hele luchtinhoud op maar straalt direct objecten aan en geeft hier warmte aan af. Hierdoor ervaar je een zeer aangename warmte.

Geef een reactie