1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Infrarood vloerverwarming
  4. Wat is het verschil tussen amorfe infrarood vloerverwarming en infrarood verwarmingsfolie?

Wat is het verschil tussen amorfe infrarood vloerverwarming en infrarood verwarmingsfolie?

Amorfe infrarood vloerverwarming

Amorfe infrarood vloerverwarming bestaat uit gepatenteerde amorfe metaallinten. Ook wel metaalglas genoemd. Het wordt geproduceerd door een gesmolten metaallegering zeer snel af te koelen op een draaiende schijf. Omdat de stolling zo snel optreedt, krijgt het lint een amorfe structuur.

De homogene, niet-begrenzende structuur van amorfe metaallegeringen, biedt unieke mechanische, anticorrosie-, slijtvaste en magnetische eigenschappen en is daarom in veel opzichten beter dan gewone kristallijne metalen. Zodra de linten zijn aangesloten op een elektrisch circuit, variërend van 12 tot 600 volt (AC of DC), wordt het een professioneel infrarood verwarmingssysteem dat veruit effectiever is dan gewone verwarmingsdraden.

Deze linten zitten bevestigd op een glasvezelnet waardoor de vloerverwarming eventueel verwerkt kan worden in een gietvloer of worden geëgaliseerd met egaline.

Infrarood verwarmingsfolie

Infrarood verwarmingsfolie bevat stroken van koolstof die de warmte afgeven. Deze koolstof stroken zitten bevestigd op een folie.

Infrarood verwarmingsfolie is geschikt om onder een zwevende vloer te plaatsen. Hierbij kun je denken aan een laminaat of klik PVC vloer welke niet verlijmd is.

De juiste elektrische vloerverwarming kiezen

Related Articles

Winkelwagen
Zijbalk
We gebruiken cookies om de ervaring op onze website constant te verbeteren.
De waardering van www.dutchheating.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 33 reviews.