blog

De beste soort elektrische verwarming met thermostaat 

vh-control-otus-wifi-digitale-rf-wifi-thermostaat

Op zoek naar de beste elektrische verwarming met thermostaat? Het kan lastig zijn om de juiste soort verwarming op stroom te vinden, omdat het aanbod en de variatie groot is. Comfortabel verwarmen zonder veel geld uit te geven is echter goed mogelijk met een simpele oplossing. 

Een woning op betaalbare wijze elektrisch verwarmen is mogelijk door gebruik te maken van slimme infrarood panelen. Over het algemeen zijn elektrische wifi infrarood panelen een goede oplossing. Deze communiceren draadloos met een centrale thermostaat, waardoor u volledige controle heeft. 

Kiezen voor infrarood verwarmingstechniek geeft u veel vrijheden. Het is een economische verwarmingsvorm die u veel flexibiliteit en comfort geeft. Draadloze infrarood panelen zijn gemakkelijk via één bedieningspaneel te monitoren en wijzigen. Ook op afstand is de thermostaat aan te passen. 

In de webwinkel zijn verschillende soorten infrarood panelen te verkrijgen. Bent u specifiek op zoek naar een centrale aansturing met een thermostaat, dan adviseren we u een kijkje te nemen bij ons actuele aanbod aan infrarood panelen met wifi, welke gemakkelijk draadloos aan te sturen zijn: 

Zo werkt de thermostaat bij elektrische verwarming 

Een thermostaat is een bedieningspaneel die het mogelijk maakt om de temperatuur van één of meerdere verwarmingselementen te bepalen. Traditioneel gezien werkt een thermostaat door het hele huis, omdat de temperatuur door de cv-ketel wordt bepaald voor alle radiatoren tegelijk. 

Bij elektrische verwarming is het veelal minder centraal geregeld. Koopt u een elektrische kachel of infrarood verwarming (vloerverwarming of panelen), dan kunnen deze zijn voorzien van een inbouw thermostaat of bedieningspaneel op die specifieke unit. Wil u een groter gebied of een hele woning voorzien van elektrische verwarming, dan is dit niet altijd praktisch. 

Gelukkig bestaan er ook infrarood panelen met wifi signaal, welke draadloos kunnen communiceren met een ingebouwde thermostaat. Het is mogelijk om het bedieningspaneel zelf te gebruiken voor een cluster van infrarood panelen. Ook kunnen ze naar wens apart worden ingesteld. De vrijheid is aan uzelf. 

Prettig is ook de mogelijkheid om een app op uw telefoon te gebruiken voor wifi infrarood panelen. Deze geeft u de optie om op afstand de temperatuur van één of meerdere draadloos aangestuurde infrarood panelen te wijzigen. Alles wat u hiervoor nodig heeft, is een wifi-signaal en een smartphone met de meegeleverde applicatie. 

Elektrische verwarming centraal aansturen 

Centraal aansturen van elektrische verwarming, zoals de genoemde oplossing met wifi infrarood panelen, geeft u de vrijheid terug die u gewend bent van de traditionele cv-ketel thermostaat. Inbouwen werkt in feite hetzelfde, maar de communicatie tussen de thermostaat en de infrarood panelen voltrekt zich in dit geval via een draadloos wifi-signaal. 

Thermostaten verbeteren het gebruiksgemak en geven u volledig inzicht in de status van elke elektrische verwarmingsbron. Door te kiezen voor het groeperen van meerdere infrarood panelen kunt u alle panelen in één ruimte tegelijk aansturen. Ook is het mogelijk om meerdere ruimtes met elkaar te groeperen tot één groep, mocht dit wenselijk zijn. 

Elektrische infrarood verwarmingstechniek leent zich uitermate goed voor centrale bediening met een thermostaat. Een laagdrempelige en efficiënte oplossing als draadloze infrarood panelen zijn naar onze mening de beste optie voor een gemiddeld huishouden. De voordelen gaan namelijk een stukje verder dan alleen het verbeterde gebruiksgemak. 

Infrarood panelen met thermostaat: De voordelen 

Draadloze infrarood panelen kunnen op probleemloze wijze communiceren met een centraal geregelde thermostaat via een wifi-signaal. Ook is het mogelijk om wifi panelen te laten communiceren met een app op uw smartphone, welke de rol van de thermostaat in feite overneemt. 

Beide opties zijn zo mogelijk de beste keuze voor thuisgebruik. Als gebruiker heeft u de volledige vrijheid om meerdere warmtepanelen te groeperen en samen in te stellen voor één specifieke functie. De voordelen gaan echter een stuk verder dan dat. 

Voor de klanten van Dutch Heating zijn de volgende voordelen het belangrijkste in hun keuze voor draadloze infrarood panelen met thermostaat: 

  • Betaalbaar: Van alle mogelijkheden voor elektrische verwarming zijn infrarood panelen één van de meest financieel aantrekkelijke keuzes. Bovendien zetten ze vrijwel alle gebruikte stroom efficiënt om in prettige stralingswarmte. 
  • Praktisch: Door gebruik te maken van een thermostaat geniet u van het gebruiksgemak dat vergelijkbaar is met een standaard thermostaat voor de cv-ketel met radiatoren. Echter is de flexibiliteit van elektrische infrarood panelen een stuk groter door de instelmogelijkheden. 
  • Controle: Een thermostaat of app als controlepaneel geeft u de mogelijkheid om alle infrarood panelen in één keer aan te sturen en te monitoren. Het is mogelijk om panelen te groeperen voor het instellen van de temperatuur. Bovendien is de voorkeurstemperatuur met een app gemakkelijk op afstand te wijzigen. Ook kun je ervoor kiezen om per zone te verwarmen. Zo kun je de ruimtes waar je vaak bent bijvoorbeeld warmer instellen.
  • Comfort: Infrarood stralingswarmte wordt ervaren als een zeer prettige en comfortabele vorm van warmte. Dit komt doordat het directe warmte levert: oppervlakten, objecten en personen worden gericht opgewarmd. Er is geen sprake van directe luchtverwarming. 
  • Binnenklimaat: Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van luchtverwarming is de invloed op het binnenklimaat minimaal. Onnodige luchtstromen (zoals we die zien bij radiatoren of airco’s) zijn afwezig, waardoor stof, haren van huisdieren en ziektekiemen de lucht minder bevuilen. Ook de vochtbalans wordt niet beïnvloed, wat schimmels actief helpt te stoppen. 
  • Snelheid: Infrarood stralingswarmte is direct op temperatuur. Na de selectie van de temperatuur via de thermostaat of het bedieningspaneel op de app kunt u direct genieten van de ultieme comfortabele binnentemperatuur. Er is geen sprake van een noemenswaardige opwarmtijd. 
  • Levensduur: Bij normaal gebruik kunnen infrarood panelen met thermostaat tot wel 25 jaar meegaan. De levensduur van dit soort elektrische warmtepanelen is een stuk langer dan veel soortgelijke alternatieven. 
  • Onderhoud: Na de eerste installatie hoeven infrarood panelen totaal niet te worden onderhouden. Dit maakt het de ideale veilige, onderhoudsarme oplossing voor elektrische verwarming in elke ruimte. 

Volledige controle over uw elektrische verwarming 

Binnenruimten verwarmen zonder gas is de toekomst. Wie toch het comfort en gebruiksgemak van een thermostaat (met centrale aansturing) zoekt, kiest voor draadloze wifi infrarood panelen. Hiermee kunt altijd via een bedieningspaneel de controle houden over de binnentemperatuur. 

Bij Dutch Heating worden wij altijd erg enthousiast van slimme oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat. We horen daarom graag wat uw wensen en behoeften zijn voor elektrische verwarming. Een adviseur helpt u geheel vrijblijvend verder met uw verwarmingsproject. U bent welkom om contact met ons op te nemen. 

Bent u overtuigd geraakt en wil u direct een kijkje nemen bij ons actuele aanbod? Bezoek dan zeker onze webwinkel en bekijk ons assortiment aan draadloze infrarood panelen en thermostaten voor elektrische verwarming: