blog

Mobiele infrarood panelen: Efficiënte verwarming voor overal 

Dankzij mobiele infrarood panelen is efficiënte elektrische infrarood verwarming flexibeler dan ooit. Met een verplaatsbaar infrarood paneel kan elke binnen- of buitenruimte direct van comfortabele warmte worden voorzien. Dit alles is mogelijk met hetzelfde gebruiksgemak als panelen die niet verplaatsbaar zijn. 

Verschillende soorten mobiele infrarood panelen geven gebruikers de mogelijkheid om het comfort van elektrische verwarming naar een nieuw niveau te tillen. Denk bij verplaatsbare infrarood panelen onder meer aan producten als: 

Voor elke functie en behoefte is er wel een geschikte vorm van mobiele infrarood verwarming te verkrijgen. In de webwinkel van Dutch Heating is een ruim assortiment aan mobiele infrarood panelen beschikbaar. Bekijk direct ons actuele aanbod en ervaar zelf het heerlijke comfort van mobiele infrarood verwarming.

Het gemak van mobiele infrarood verwarming 

Verplaatsbare infrarood verwarming kan veel verschillende rollen invullen. Wie tijdelijk wat extra (bij)verwarming nodig heeft, zal direct het nut inzien van mobiele infrarood panelen. Zelfs in semi-overdekte ruimtes, werkplaatsen, opslagruimtes, of buiten kunnen infrarood panelen worden uitgericht om specifieke zones warm te houden. 

Gebogen of curved infrarood panelen worden veelal gebruikt voor het lichaam. Infrarood warmtestraling staat algemeen bekend als een methode om stress te verminderen, spieren te ontspannen, of pijn te verlichten. Een ideale keuze om te gebruiken als verwarming onder het bureau. Soortgelijke warmte-therapie wordt onder meer toegepast in de wereld van fysiotherapie en revalidatie.  

Opvouwbare infrarood panelen zijn vooral handig om onderweg te gebruiken. Op de camping kunnen dit soort panelen de voortent bijvoorbeeld lekker warm houden, zelfs op een frisse avond. Een marktkoopman kan opvouwbare panelen gebruiken om klanten te trekken naar de verkoopkraam. Het zijn slechts enkele simpele voorbeelden. De mogelijkheden voor dit type mobiele elektrische verwarming zijn vrijwel eindeloos! 

Mobiele infrarood warmte: Flexibel en comfortabel 

Het grote voordeel van mobiele infrarood panelen is het feit dat de warmtebron op zo’n enorm flexibele manier kan worden ingezet. Een tijdelijk evenement dat extra warmte nodig heeft? We rijden even een aantal panelen de ruimte in. De radiator is stuk gegaan? Zet de mobiele infrarood warmte in als tijdelijke noodverwarming. Maar ook voor langere periodes is een mobiel paneel goed in te zetten, bijvoorbeeld in een schuur, opslagplaats, garage, of kantoor. 

Denk echter niet dat het mobiele aspect van dit type infrarood panelen negatief uitpakt voor de warmte-ervaring. Het comfort van infrarood warmtestraling is namelijk zeer groot. Gebruikers ervaren infrarood warmte over het algemeen als zeer prettig. Het is een warme gloed op precies de juiste temperatuur, zonder dat er hete lucht in het gezicht wordt geblazen. 

Ten opzichte van andere soorten mobiele verwarming zijn infrarood panelen een stuk energiezuiniger en efficiënter. Dit komt voornamelijk door de methode van verwarmen. Infrarood warmtestraling warmt namelijk niet de lucht op, maar voorzien oppervlakten, objecten en personen direct van warmte. Hierdoor is de comfortabele warmte altijd direct op de juiste temperatuur. 

Mobiele infrarood panelen: Praktische tips 

Het gebruik van mobiele infrarood verwarming is in de praktijk vrijwel gelijk aan infrarood verwarming die op een vaste locatie zijn geïnstalleerd. Wel zijn er door de verplaatsbaarheid van de infrarood panelen een aantal dingen waar extra op gelet zal moeten worden. 

Voor optimaal gebruik van verplaatsbare infrarood panelen moeten gebruikers in ieder geval de volgende zaken in gedachten houden: 

  • Start met het gebruiksdoel: Om de juiste soort mobiele infrarood panelen te kunnen selecteren, is het verstandig om eerst na te denken welke functie de verplaatsbare verwarming zal gaan vervullen. Aan de hand hiervan kan er een keuze worden gemaakt voor bijvoorbeeld aansturing op afstand (met wifi of afstandsbediening), infrarood panelen op wielen, of bijvoorbeeld gebogen mobiele infrarood panelen. Elke soort infrarood verwarming heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen, afhankelijk van de primaire functie. 
  • Strategisch uitrichten: Plaats mobiele verwarmingsbronnen altijd op voldoende afstand om een zo groot mogelijk gebied te kunnen verwarmen. Enkele meters afstand is verstandig bij mobiele infrarood panelen. Verwijder grote objecten die de warmtezone kunnen verkleinen en plaats de panelen bij voorkeur zo hoog mogelijk. 
  • Gebruik een reflecterend scherm: Om warmte te concentreren of efficiënter te gebruiken, is het mogelijk om een reflecterend oppervlak in te zetten. Deze kan de warmtestraling met gemak uitrichten op een groter gebied, of bijvoorbeeld om een hoek heen. 
  • Kies een stabiele ondergrond: Tijdelijke verwarming kan bij het plaatsen soms wankel zijn. Hierom is het belangrijk om altijd te kiezen voor een stabiele ondergrond. Maak gebruik van de stabiliteit van de voetstukken, welke veelal worden meegeleverd met het product. 
  • Denk aan onderhoud: Behoud de maximale efficiënte door mobiele infrarood panelen regelmatig stof- en vuilvrij te maken. Bescherm de panelen ook met een beschermhoes tegen stof en vuil op de momenten dat deze langere tijd niet in gebruik zijn. 

Geniet van slimme draadloze bediening 

Mobiele infrarood verwarming is in veel gevallen gemakkelijk op afstand te bedienen. Naast de geïntegreerde thermostaat (in de vorm van een display) is het voor panelen met wifi ook mogelijk om deze in te stellen met een app op de smartphone. 

Bij veel van de verplaatsbare infrarood panelen wordt er bovendien standaard een handige afstandsbediening meegeleverd. Hiermee is op een afstand van enkele meters het elektrische warmtepaneel gemakkelijk te bedienen. 

Deze slimme bedieningsopties maken het nog makkelijker om mobiele infrarood verwarming voor verschillende doeleinden te gebruiken. De temperatuur van de verplaatsbare verwarmingsunit is op deze manier met een simpele druk op de knop aan te passen naar eigen inzicht. 

Verplaatsbare infrarood panelen van Dutch Heating 

Wie tijdelijk efficiënte, betrouwbare warmte nodig heeft op locatie kiest voor mobiele infrarood verwarming. Met de verplaatsbare infrarood panelen van Dutch Heating hoeft niemand er meer koud bij te zitten deze winter. Ook als bijverwarming doen verplaatsbare units het erg goed. 

Zelfs als er helemaal geen vaste verwarming aanwezig is, kan een mobiele verwarmingsunit helpen om specifieke zones op een comfortabele temperatuur te brengen. Dit alles is zeer flexibel in te zetten, zonder in te leveren op comfort en gebruiksgemak. 

Het team van Dutch Heating heeft met grote zorg de beste merken verplaatsbare infrarood verwarmingsunits uitgezocht. Benieuwd naar de mobiele infrarood panelen die Dutch Heating op dit moment in het assortiment heeft? Bekijk dan direct het actuele aanbod bij ons in de webwinkel: