blog

Infrarood terrasverwarming: waarop letten met kopen?

thermoray zwarte infrarood hoogvermogen terrasheater 1500 watt

Met de komst van de lente en de zomer worden de avonden langer en wordt het buitenleven aantrekkelijker. Helaas kunnen de temperaturen ‘s avonds nog wel eens dalen en kan het oncomfortabel worden om buiten te zitten. Gelukkig is er een oplossing: infrarood terrasverwarming! In dit blogartikel zal ik jullie meer vertellen over de verschillende soorten infraroodverwarming en terrasverwarming op gas.

Infraroodverwarming is gebaseerd op het principe van stralingswarmte. De objecten en personen worden direct verwarmd zonder de lucht eromheen te verwarmen doordat de warmte rechtstreeks uitgestraald wordt. Dit zorgt ervoor dat de warmte efficiënter verspreidt en blijft deze beter behouden. Er zijn twee soorten infraroodstraling: lange golf en korte golf.

Lange golf infrarood terrasverwarming

Lange golf infraroodstraling is zachter en minder intens dan korte golf infraroodstraling. Het is het beste geschikt voor overdekte terrassen en beschermt tegen de kou, maar het zal niet zo snel grote oppervlakken verwarmen.

Ze zijn ontworpen om een aangename warmte te creëren zonder fel licht te produceren, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op terrassen en andere buitenruimtes.

Lees meer over lange golf infrarood verwarming

cityline-topdesign-heatbar-infrarood-verwarming-hoge-temperatuur-straler

Lange golf infrarood straler waar geen zichtbaar licht te zien is.

Bekijk hier de lange golf infraroodstralers.

Korte golf infrarood terrasverwarming

Korte golf infraroodstraling is intenser en verwarmt sneller. Het is ideaal voor grotere, open ruimtes en kan ook op winderige dagen effectief zijn.

Bij het kiezen van de juiste infrarood terrasverwarming is het belangrijk om te overwegen welk type infraroodstraling het meest geschikt is voor jou situatie. Als je bijvoorbeeld een klein overdekt terras hebt, kan lange golf infrarood de beste optie zijn. Wanneer je een grote open ruimte hebt die snel verwarmd moet worden, is het raadzaam om korte golf infrarood te kiezen.

In tegenstelling tot langegolf infraroodstralers die geen licht uitstralen, geven kortegolf infrarood stralers rood tot amberkleurig licht af. Doordat het licht uitstraalt is de korte golf straler een stuk sneller warm en voel je dit direct wanneer je de straler aanzet.

hoofd afbeelding van hangende terrasheater met instelbaar vermogen van 1000 en 2000 watt - halogeen tube

Korte golf infrarood straler waar je zichtbaar licht ziet en voelt.

Bekijk hier de korte golf infraroodstralers.

Terrasverwarmer op gas

Naast infrarood terrasverwarmers zijn er ook terrasverwarmers op gas. Dit type terrasverwarming werkt op propaan- of butaangas en biedt een krachtige warmtebron voor buiten. Een van de voordelen van terrasverwarming op gas is dat het onmiddellijk warmte levert en de warmte gemakkelijk kan worden geregeld. Het nadeel is dat het gebruik van gas als brandstof duurder kan zijn dan elektriciteit.

Een ander nadeel van terrasverwarming op gas is dat het kan leiden tot uitstoot van schadelijke gassen en koolstofmonoxide. Het is daarom belangrijk om het apparaat buiten te gebruiken en ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie is. Om de veiligheid te waarborgen, moet je er ook voor zorgen dat je de terrasverwarmer regelmatig onderhoudt.

Infrarood terrasverwarming heeft over het algemeen minder nadelen dan terrasverwarming op gas. Het is milieuvriendelijker en goedkoper in gebruik. Ook is het gemakkelijker te installeren en te onderhouden dan terrasverwarming op gas. Zorg ervoor dat je infrarood terrasverwarming op de juiste manier installeert. Het is altijd raadzaam om de instructies van de fabrikant goed door te lezen om ervoor te zorgen dat u de veiligheid waarborgt en het apparaat correct gebruikt.

Verschillende soorten terrasverwarmers

Er zijn verschillende soorten infrarood terrasverwarmers beschikbaar op de markt, zoals wandgemonteerde, plafondgemonteerde en vrijstaande modellen. Wand- en plafondgemonteerde modellen zijn ideaal voor kleine tot middelgrote terrassen en besparen ruimte. Vrijstaande modellen zijn daarentegen geschikt voor grotere terrassen en bieden meer flexibiliteit in termen van waar ze geplaatst kunnen worden.

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je terras te verwarmen, dan zijn infrarood terrasstralers zeker de moeite waard om te overwegen. Het biedt een veilige en effectieve manier om je terras warm te houden, zelfs op koele avonden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het apparaat op de juiste manier installeert en gebruikt, of je nu kiest voor lange golf of korte golf infraroodstraler, om de veiligheid te waarborgen en maximale warmte-efficiëntie te bereiken.

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat je bij het gebruik van infrarood terrasverwarming altijd de nodige veiligheidsmaatregelen moet nemen. Plaats het apparaat buiten en zorg ervoor dat het niet in de buurt van brandbare materialen staat. Laat het apparaat nooit onbeheerd achter en schakel het uit wanneer je het niet gebruikt. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je echter genieten van een comfortabele en gezellige avond op uw terras, ongeacht de buitentemperatuur.

Geef een reactie