blog

Infrarood warmtekussens

afbeelding van infrarood warmtekussen 40 x 40 grijs

In de wintermaanden kan het soms lastig zijn om warm te blijven. Zeker als je veel tijd binnenshuis doorbrengt, kan de kou je behoorlijk parten spelen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om jezelf warm te houden, en een van de meest effectieve is het gebruik van infrarood warmtekussens. In dit artikel leg ik uit wat deze kussens zijn, hoe ze werken en waarom ze zo prettig zijn om te gebruiken.

Wat zijn infrarood warmtekussens?

Infrarood warmtekussens zijn kussens die zijn uitgerust met infraroodverwarming. Dit betekent dat ze warmte afgeven door middel van infraroodstraling, een vorm van elektromagnetische straling die niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Deze straling wordt opgenomen door ons lichaam, waardoor we ons van binnenuit opwarmen. Dit is anders dan bijvoorbeeld conventionele verwarming, die de lucht om ons heen verwarmt.

Hoe werken infrarood warmtekussens?

Infrarood warmtekussens werken dus door middel van infraroodstraling. Deze straling wordt opgewekt door een verwarmingselement in het kussen, dat meestal is gemaakt van koolstofvezel. De warmte die vrijkomt wordt vervolgens gelijkmatig verspreid over het oppervlak van het kussen, zodat je een gelijkmatige warmtebron hebt. Infraroodstraling wordt opgenomen door ons lichaam, waardoor we ons van binnenuit opwarmen. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van conventionele verwarming:

  • De warmte wordt direct opgenomen door ons lichaam, waardoor we ons snel warmer voelen.
  • Omdat infraroodstraling niet de lucht om ons heen verwarmt, hoeft de verwarming niet zo hoog te staan om hetzelfde effect te bereiken. Dit kan energiebesparend zijn.
  • Infraroodstraling heeft een positief effect op onze gezondheid. Het kan bijvoorbeeld helpen bij spierpijn en gewrichtsklachten, en het kan ook een ontspannend effect hebben.

Waarom zijn infrarood warmtekussens zo prettig?

Infrarood warmtekussens zijn om verschillende redenen prettig om te gebruiken. Ten eerste zijn ze erg effectief in het opwarmen van je lichaam. Omdat de warmte direct wordt opgenomen door ons lichaam, voel je al snel een aangename warmte. Dit kan bijvoorbeeld erg fijn zijn als je last hebt van koude handen of voeten, of als je het gewoon snel koud hebt.

Geef een reactie