blog

Infrarood panelen met LED verlichting: verwarmen in stijl 

Elektrische plafondverwarming of wandverwarming hoeft absoluut niet te groot of onhandig te zijn. Door stijlvolle infrarood panelen met ingebouwde LED verlichting toe te passen kan u tegelijk genieten van zowel een goed verlichte als een goed verwarmde ruimte. 

Is het voor u ook lastig om te kiezen tussen het centraal plaatsen van een verwarmingspaneel en een lichtbron? Door beide op een stijlvolle manier te combineren is dit probleem in één klap opgelost. 

Rondom de infrarood panelen wordt slim gebruik gemaakt van dimbare LED verlichting, welke afzonderlijk van het verwarmingsmechanisme te bedienen zal zijn. Een combinatie als deze is een populaire oplossing in relatief kleine ruimtes, zoals een badkamer of keuken. 

Is een infrarood paneel met LED verlichting een interessante oplossing voor uw situatie, dan nodigen we u graag uit om het scherp geprijsde aanbod in de webshop van Dutch Heating te bekijken: 

Bekijk infrarood panelen met verlichting

Voor wie zijn infrarood panelen met LED verlichting?

Zowel particuliere als zakelijke klanten kiezen graag voor elektrische infrarood verwarmingspanelen met ingebouwde LED verlichting. De redenen om dit soort warmte-verlichting combinaties te kopen kunnen uiteenlopen, maar helpen vooral de volgende problemen op te lossen: 

  1. Beperkte ruimte: Centraal plaatsen van warmtepanelen én verlichting is soms lastig in kleinere omgevingen als een badkamer of keuken. Door licht en warmte te combineren hoeft er niet langer een keuze te worden gemaakt welk object perfect in het midden mag hangen. 
  1. Mooi ontwerp: Stijlvol gebruik maken van binnenruimtes is fijner wanneer deze er netjes uit zien. Hangen uw plafonds of wanden vol met lampen en warmtepanelen, dan kan dat er druk en chaotisch uit zien. Combineren straalt (letterlijk) rust, licht, en warmte uit. 
  1. Snel gebruiksgemak: Door twee systemen in één keer te monteren is installatie zeer snel voltooid en kan u direct van zowel licht als warmte genieten. Op deze manier heeft u zo min mogelijk kopzorgen rondom het aansluiten van allerlei nutssystemen. 

Bereik en opwarmtijd

Afhankelijk van het gekozen vermogen en de binnentemperatuur kan het bereik van infrarood warmtepanelen verschillen. Het gemiddelde bereik ligt in alle gevallen minimaal op de 3 meter, met een capaciteit voor een verwarmde ruimte van minimaal 15 m3. Meer vermogen helpt u aan een groter bereik. 

Door plafondmontage op een locatie waar weinig objecten een obstructie kunnen vormen kan het bereik worden gemaximaliseerd. Met een stralingshoek van ongeveer 60 graden kan een relatief groot oppervlak warm worden gehouden. 

Het is onnodig om lang te wachten tot een ruimte op temperatuur is. Panelen als deze zijn binnen een klein tiental minuten al op de maximale temperatuur, welke u gemakkelijk kunt instellen vanaf de meegeleverde thermostaat. 

Bespaar op de energierekening

Zowel elektrische infrarood verwarmingspanelen als het gebruik van zeer zuinige LED verlichting zijn financieel aantrekkelijke keuzes. Met een terugverdientijd van enkele jaren is de investering in deze relatief efficiënte systemen goed voor uw portemonnee: 

  • Niet de binnenlucht maar juist de objecten en personen in de omgeving worden direct opgewarmd. Vrijwel alle energie wordt direct omgezet in warmte. 
  • Opwarmen in zones helpt alleen ruimtes warm te houden die daadwerkelijk worden gebruikt, zonder onnodig ‘loze ruimtes’ op te warmen die niet worden gebruikt. 
  • Doordat de gevoelstemperatuur bij infrarood gemiddeld wat hoger ligt dan andere elektrische verwarmingsvormen, kunt u de thermostaat enkele graden lager zetten om dezelfde warmte te bereiken. 
  • Er zijn in de praktijk geen kosten voor onderhoud of schoonmaak bij het gebruik van infrarood warmtepanelen, wat vaak wel nodig is bij alternatieve systemen in een soortgelijke productcategorie. 

Veiligheid staat voorop

De langegolf infrarood warmtestraling die wordt gebruikt in dit type warmtepanelen is 100% veilig en vormt geen enkel risico voor de gezondheid. Bovendien produceert deze verwarmingsvorm geen onnodige luchtstromen, wat goed is voor het binnenklimaat. Dit kan mogelijk zelfs positief zijn voor mensen met luchtwegproblemen of een stofallergie. 

Onze VH infraroodpanelen met LED verlichting zijn zonder uitzondering voorzien van een IP52-certificering. Zowel de verwarmingspanelen als de LED lampen zijn volledig beschermd tegen condensatie, stofvorming en eventueel direct contact met een waterstraal. 

Het is hierdoor volledig veilig om de panelen in een badkamer of keuken toe te passen. Ook in de meeste werkruimten zal het systeem een perfecte toevoeging zijn aan de binnenomgeving. 

Doordat er gebruik is gemaakt van een aluminium paneel is het gewicht van het systeem zo laag mogelijk gehouden. Hierdoor kan het geheel veilig aan het plafond worden gemonteerd. Er zijn vier punten waar het paneel kan worden vastgemaakt, waardoor alles extra stevig vast komt te zitten. 

Inclusief draadloze bediening

De binnentemperatuur en de mate van verlichting zijn probleemloos op afstand te bedienen. De thermostaat geeft u de mogelijkheid om zeer exact de ideale temperatuur te kiezen op het bedieningspaneel. Op hetzelfde paneel kan ook de LED verlichting worden bediend. 

Het paneel geeft u de mogelijkheid om LED lampen in het infrarood paneel trapsgewijs te dimmen (25, 50, 75, 100%). Hierdoor kan u gemakkelijk zelf de felheid van de verlichting bepalen. 

Aansluiten van meerdere infrarood panelen aan één bedieningsconsole is mogelijk. Hierdoor kan u in één handomdraai direct de hele ruimte van warmte en licht voorzien. We adviseren klanten altijd om de zonering van de systemen te behouden, zodat de infrarood panelen altijd per ruimte kunnen worden aangestuurd. 

Zeer dun met goede isolatie

Met het combisysteem worden de zeer dunne eigenschappen die zo prettig zijn aan infrarood panelen behouden. De totale dikte van het aluminium infrarood warmtepaneel met LED verlichting is slechts 33mm.  

Aan de buitenranden is het infrarood warmtepaneel voorzien van een dimbare, hoogwaardige LED strip voorzien van prettig warm-wit licht (3000K). Deze is hierdoor relatief onopvallend in het stijlvolle design verwerkt. 

Ondanks de relatief hoge temperatuur van het paneel (rond de 110 graden Celsius) hoeft u niet bang te zijn dat de achterzijde warm wordt. De achterzijde van het aluminium paneel is namelijk voorzien van beschermend isolatiemateriaal, waardoor alle geproduceerde warmte altijd de juiste richting op gestuurd zal worden. 

Infrarood panelen met LED verlichting kopen

Bij Dutch Heating hebben we een ruime keuze aan zuinige infrarood panelen. Bent u specifiek op zoek naar elektrische infrarood warmtepanelen met ingebouwde LED verlichting, dan hebben we panelen met verschillende vermogens voor u in onze webwinkel. 

Bekijk onze stijlvolle designer VH infrarood panelen direct in de Dutch Heating webwinkel: