blog

5 uitstekende redenen om infrarood terrasverwarming te kopen.

toepassing terras thermoray zwarte infrarood hoogvermogen terrasheater 1500 watt

De koude maanden en late uren op het terras kunnen wel wat extra warmte gebruiken. De beste oplossing voor dit probleem is terrasverwarming voorzien van infrarood verwarmingstechniek. Dit soort onzichtbare warmtebronnen voor buiten worden ook wel infrarood donkerstralers genoemd. 

Het is een efficiënt systeem dat veel voordelen heeft ten opzichte van de traditionele elektrische terraswarmers met de welbekende ‘rode gloed’. Maar waarom zou u er eigenlijk voor kiezen om specifiek infrarood terrasverwarming te kopen? 

De belangrijkse redenen om een nieuwe infrarood terrasverwarmer te kopen zijn de gerichte, efficiënte warmtespreiding, het hoge comfort en de flexibiliteit die infrarood verwarming kan bieden voor het terras. Daarbij is infrarood terrasverwarming zeer veilig en weersbestendig. 

Met onze jarenlange ervaring op gebied van infrarood verwarmen kunnen we u bij Dutch Heating perfect helpen aan de beste terrasverwarmers voor uw behoeften. In onze webwinkel hebben we een hoogwaardige collectie aan efficiënte infrarood terrasverwarmers voor u klaar staan. Hieronder kunt u direct ons meest actuele aanbod bekijken: 

Bekijk de infrarood terrasverwarmers

1. Gericht verwarmen met infrarood terrasverwarming

Infrarood warmte kan gebruikers iets bieden wat geen enkele andere variatie aan elektrische terrasverwarming kan evenaren: gerichte, efficiënte verwarming in specifieke zones, zonder dat er flinke hoeveelheden warmte verloren zullen gaan. 

De stralingswarmte afkomstig uit infrarood warmtebronnen heeft de unieke eigenschap dat het niet de lucht opwarmt, maar direct straalt op de oppervlakten, objecten en personen in de omgeving. Richt de terrasverwarmer uit op de zone die warmte behoeft, en u heeft een eigen zon gemaakt. 

De wind of eventueel warmteverlies doordat warmte opstijgt (convectie) heeft hierdoor geen enkel effect op de efficiëntie van deze warmtebron. Hierdoor kan een infrarood terrasverwarmer met relatief weinig energieverbruik een relatief grote hoeveelheid comfortabele produceren. 

Over comfort gesproken: de warmte die wordt opgewekt door deze soort terrasverwarming is een stuk prettiger voor de huid. In vergelijking met de traditionele warmtestralers met ‘rode gloed’ die u vroeger altijd zag op een terras voelt het niet drukkend of vervelend aan. 

2. Infrarood terrasverwarming is comfortabel voor iedereen

Kent u dat gloeiende gevoel op u huid wanneer u bij een haardvuur staat? Een soortgelijk onprettig gevoel ervaren mensen bij korte golf infrarood terrasverwarmers met zichtbaar rood licht (ook wel ‘rode gloed’ genoemd). 

Het drukkende warmtegevoel zorgt ervoor dat het lastig is om lang onder de terrasverwarming te blijven zitten. De huid van veel mensen houd dit simpelweg niet zo lang vol, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. 

Bij moderne infrarood terrasverwarming (ook wel ‘donkerstralers’ genoemd omdat ze geen rode gloed afgeven) is dit onprettige gevoel namelijk totaal niet aanwezig. Dit komt doordat de onzichtbare lange golf infrarood warmtestraling zich gelijkmatiger verdeelt. Dat branderige of geïrriteerde gevoel aan de huid is hiermee verleden tijd. 

Natuurlijk helpt dit flink het terrascomfort te verbeteren. U moet het verschil zelf ervaren om te begrijpen hoe groot de verbetering is. De zogenoemde ‘donkerstralers’ die u kunt vinden in de webwinkel van Dutch Heating zijn een stuk comfortabeler dan andere soorten elektrische terrasverwarmers. Hierdoor is de gebruikservaring van het product simpelweg een stuk beter! 

3. Flexibel inzetten van infrarood terrasverwarmers

Het praktische aan terrasverwarming is het feit dat dit soort producten vrijwel overal in de buitenomgeving makkelijk kunnen worden geïnstalleerd. Aan plafonds, muren, tussenwanden, zonneschermen of zelfs aan een parasol of losse paal: dit behoort allemaal tot de mogelijkheden. 

Hierdoor kunt u optimaal gebruik maken van het verwarmen in zones waar infrarood terrasverwarming zo goed in is. Infrarood warmtestraling presteert het beste wanneer deze goed is uitgericht en er geen obstructies zijn tussen de warmtebron en het object dat moet worden voorzien van een prettige warmte. 

Net zo makkelijk als u terrasverwarmers kunt installeren, kunt u ze ook weer weghalen en voor een andere locatie gebruiken. Ook draaien van een terrasverwarmer om een groep mensen in een andere hoek van comfortabele warmte te voorzien is goed mogelijk. Er is hierbij geen noodzaak om de terrasverwarmer opnieuw te installeren, afhankelijk van de montagemethode is draaien mogelijk. 

4. Sneller warm met een infrarood terrasverwarmer

Waar soortgelijke terrasverwarmers er vaak lang over doen om voldoende warmte te produceren in de omgeving van het terras, kan een infrarood terrasverwarmer dit een stuk sneller voor elkaar krijgen. Dat scheelt een hoop kostbare opwarmtijd en een hoop koude momenten in de buitenlucht voor uw gasten. 

Infrarood warmtestraling werkt direct op volle kracht wanneer deze wordt aangezet. Het duurt dus slechts enkele minuten voordat infrarood terrasverwarming een specifieke zone op het terras van comfortabele warmte kan voorzien. Dat is wel zo praktisch. 

Tegelijk kan het bij soortgelijke alternatieve producten soms een stuk langer duren, soms zelfs enkele minuten. U wil uw gasten buiten natuurlijk niet laten verkleumen in de tussentijd. Een directe warmteproductie is hierdoor net dat stukje extra luxe en comfort dat infrarood terrasverwarmers beter maakt. 

5. Infrarood terrasverwarming is 100% veilig

Straling, dat is toch iets slechts? Niet in het geval van infrarood straling, omdat het gaat om 100% veilige elektromagnetische straling die enkel wordt ervaren als warmte. Infrarood is het type licht dat tussen zichtbare kleuren en radiogolven in zit. Het wordt zelfs door ons eigen lichaam geproduceerd! 

Infrarood is ook een vorm van straling die we dagelijks ontvangen van de zon. De warmte die een zonnestraal op onze huid produceert is vergelijkbaar met het gevoel van warmte afkomstig van een infrarood terrasverwarmer (maar dan zonder de schadelijke UV-straling die de zon wél produceert). 

Overigens wordt een infrarood terrasverwarmer helemaal niet zo warm als een traditionele terraswarmer. De warmte concentreert zich voornamelijk buiten het object, de verwarmingsbron zelf blijft koel genoeg om de handen er niet per ongelijk aan te branden! 

De beste infrarood terrasverwarming kopen

Met de vele voordelen die een infrarood terrasverwarmer kan bieden ten opzichte van soortgelijke producten, is het zonder twijfel de moeite waard om een innovatief systeem als dit eens uit te proberen. De verschillen zullen direct merkbaar zijn, in positieve zin natuurlijk. 

Bent u van plan om een nieuwe infrarood terrasverwarming te kopen, dan kunt u direct bij onze webwinkel terecht. Het team van Dutch Heating heeft alvast het zware uitzoekwerk voor u uit handen genomen.