Compleet doe-het-zelf pakket infrarood verwarmingsfolie (100 cm breed – 160 watt/m²) – 10m² totaal

Leg gemakkelijk zelf vloerverwarming aan onder zwevende vloeren met dit Doe-Het-Zelf pakket van 10 m² met 160 Watt/m² folie van 100 cm breed. Comfortabel, energiezuinig en duurzaam verwarmen. Geschikt voor toepassing onder o.a. laminaat, lamelparket en PVC.

 220,00

Direct leverbaar


Gratis verzending.

Doe het zelf infrarood verwarmingsfolie

Artikelnummer: DIY-VHIRF160-R100A-0 Categorieën: , ,

Bij de bestelling van dit doe het zelf pakket ontvang je:

 • De verwarmingsfolie
 • Bedrading
 • Druk verdeel tang
 • Connectoren
 • Tape
 • Een duidelijke installatiehandleiding

Compleet doe-het-zelf pakket infrarood verwarmingsfolie (100 cm breed – 160 watt/m²) – 10m² totaal

Infrarood vloerverwarming is de ideale oplossing voor het leggen van vloerverwarming onder zwevende vloeren. Het is een flexibel en gebruiksvriendelijk product voor elektrische vloerverwarming in combinatie met verschillende vloeren. VH infrarood folie vloerverwarming is een zeer dun, robuust en droog systeem. Perfect voor onder laminaat-, parket-, PVC- of vinylvloeren. Doordat de infraroodfolie de vloer direct erboven verwarmt, is de opwarmtijd zeer kort en reageert het systeem veel sneller dan conventionele warm water vloerverwarming. De totale opbouwhoogte van dit systeem is ook erg laag, waardoor het geschikt is voor montage achteraf.

Lees meer over wat infrarood vloerverwarming is en hoe u het gebruikt in onze veel gestelde vragen. Ook vindt u hier belangrijke informatie over het gebruik van infrarood verwarming in combinatie met verschillende vloeren.

Het basispakket voor de VH Infrarood folie 160 watt/m² – 100 cm breed bestaat uit alle benodigdheden voor de installatie van 10 m² folie, waarbij de folie wordt geleverd als 1 rol van 10 meter bij 100 cm breed. De folie kan gemakkelijk op elke 25 cm op maat worden geknipt, zodat deze in iedere ruimte kan worden ingepast. Voor een groter oppervlak kunt u het pakket bovendien uitbreiden met extra lengtes folies en aansluitmaterialen, deze vindt u onderaan de pagina bij  “gerelateerde producten”.

De 160 Watt/m² VH infraroodfolie is geschikt voor comfortabele verwarming in gemiddelde woningen en kan worden gebruikt als hoofdverwarming in nieuwbouw of zeer goed geïsoleerde woningen. Kies voor de variant 130 of 160 Watt/m² als u in een slecht geïsoleerde woning infrarood verwarming als primaire verwarming gebruikt.

Dit basis pakket is tevens beschikbaar in de volgende varianten:

Folie 50 cm breed:

Folie 100 cm breed:

Belangrijkste kenmerken van de VH Infrarood Vloerverwarmingsfolie

 • Toepasbaar onder zwevende vloeren (laminaat, parket, vinyl, pvc) *
 • Per 25 cm op maat te maken
 • Uit te breiden met extra folie en aansluitsets voor grotere oppervlaktes

Lees hier meer over de toepassing onder diverse type vloeren.

Leveringsomvang van het product

Met het basispakket voor infrarood vloerverwarming kan iedereen zelf aan de slag met de infrarood folie. De folie kan per 25 cm met een schaar op lengte worden geknipt om deze eenvoudig zelf op maat te maken. Hierdoor is het met dit uitbreidbare doe-het-zelf pakket altijd mogelijk om een passende installatie voor de ruimte te realiseren.

Het basispakket van de VH Infrarood vloerverwarming wordt geleverd als complete set met de volgende artikelen:

 • Infrarood folie 160 watt/m², 100 cm breed x 10 meter lang (10 m2)
 • Een thermostaat naar keuze, inclusief vloersensor.
 • Aansluitsets voor het realiseren van een totaal van 5 aansluitingen (dus voor 5 banen):
  • 5 x 2 verzilverde koperen connectoren
  • 125 cm isolatietape (voor 5 x 6 stukken isolatie van 4 cm)
  • 2 x 10 meter dubbel geïsoleerde flexibele installatiedraad Blauw (1,5 mm²)
  • 2 x 10 meter dubbel geïsoleerde flexibele installatiedraad Bruin (1,5 mm²)
 • 1 x Drukverdeel- en krimptang
 • 1 rol PVC-tape

Gebruik van het pakket & beschikbare uitbreidingen

Met de rol folie kunnen maximaal 5 folies gerealiseerd worden, zoals bijvoorbeeld 3 folies van 5 meter lengte en 2 folies van 2,5 meter. Daarmee kan dan een oppervlak van in totaal 20 m2 aan folie worden gelegd.

Wanneer het te leggen oppervlak groter of anders van afmeting is dan voorzien in het basispakket, dan kan het basispakket worden uitgebreid met de volgende opties:

 • Losse infraroodfolie 160 watt/m² van 50 cm breed of 100 cm breed, beschikbaar in 3 lengtes:
  • 10 meter lengte
  • 15 meter lengte
  • 20 meter lengte

Door het basispakket uit te breiden met extra folies en aansluitsets kan elk oppervlak van de infraroodfolie worden gerealiseerd. Pas uw keuze van foliebreedte (50 of 100 cm) aan de afmetingen van uw kamer aan. Leg de stroken indien mogelijk in de lengterichting in de kamer. Houd bij een enkel spoor rekening met een maximale lengte van 10 meter. Als meerdere kamers verwarmd moeten worden, is het belangrijk om extra thermostaten te bestellen zodat elke kamer afzonderlijk kan worden geregeld.

* Tip: Bestel bij voorkeur enkele aansluitsets extra, zodat er voldoende materiaal aanwezig is om de installatie af te maken. 

Vloeropbouw bij infrarood vloerverwarming

Voor het plaatsen van het basispakket is het van belang om de gehele vloerconstructie op de juiste manier uit te voeren. De folie dient hiervoor geplaatst te worden op een daarvoor geschikte ondervloer en wordt afgedekt met een beschermfolie alvorens de vloer geplaatst wordt. Meer informatie over alle vloerconstructies en beschikbare producten vindt u hier in de FAQ. U vindt de XPE6- of XPS-basis en de beschermfolie voor de infraroodfolie als accessoires hieronder.

Thermostaat keuze

In het keuzemenu bovenaan deze pagina kan een keuze worden gemaakt uit onze populairste thermostaten (Zie hieronder). Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een andere thermostaat uit ons assortiment te kiezen. Alle thermostaten die geschikt zijn om te combineren met infrarood vloerverwarming zijn via deze link te vinden.

VH Control “Metis” Touchscreen thermostaat, met programmamogelijkheid, 6 schakelmomenten per dag.
VH Control “Chronos WiFi” WiFi thermostaat met programmamogelijkheid (4 schakelmomenten per dag). Functioneel design met 5 bedieningsknoppen. Met WiFi functie, te bedienen via Smart Home App.
VH Control “Calypso” Elegante thermostaat met touchknoppen, goede zichtbaarheid op het scherm. Uitgevoerd met zelflerende functie.  (ook verkrijgbaar in zwart)
VH Control “Calypso WiFi” VH Control “Calypso” thermostaat met WiFi functie, te bedienen via Smart Home App. (ook verkrijgbaar in zwart)
VH Control “Echo” Draadloze RF thermostaat met opbouw ontvanger. De thermostaat stuurt 1 of meer ontvangers aan, dit biedt de mogelijkheid om vermogen te verdelen of vloerverwarming te combineren met infrarood panelen. (ook verkrijgbaar in zwart)
VH Control “Echo WiFi” VH Control “Echo” thermostaat met WiFi functie, te bedienen via Smart Home App.
Zelf een thermostaat kiezen Bij deze optie wordt het pakket zonder thermostaat geleverd. Kies zelf een thermostaat uit ons uitgebreide assortiment, zoals bijvoorbeeld een zwarte thermostaat.

Uitgebreide informatie per thermostaat is te bekijken via bovenstaande links. Door te kiezen voor “Zelf een thermostaat kiezen” is het mogelijk om het basispakket te combineren met een andere thermostaat. Alle thermostaten die geschikt zijn voor infrarode vloerverwarming zijn via deze link te vinden.

Overzicht kenmerken VH Infrarood Vloerverwarming Compleet

Type VH Infrarood Vloerverwarming Compleet
Afmeting 10 m2
Vermogen 160 Watt / m2
Foliebreedte 100 cm
Maximale werktemperatuur 58 °C
Dikte van de folie 0.338 mm
Aansluiting 230 V

Certificering & garantie

 • Certificaten:  ISO 9001, ISO 14001, CE, GOST, FTA
 • 10 jaar garantie

Kenmerken

EAN

8719874756419

Type vloerverwarming

Doe het zelf pakket verwarmingsfolie

Vermogen per m²

160W

Oppervlakte

10 m²

Totaal vermogen

1600W

Breedte

100 cm

Geschikt voor vaste vloeren

Nee

Geschikt voor zwevende vloeren

Ja

Geschikt voor tapijt

Nee

Lengte

20 Meter

Klantbeoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Compleet doe-het-zelf pakket infrarood verwarmingsfolie (100 cm breed – 160 watt/m²) – 10m² totaal” te beoordelen