1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Elektrische boilers
  4. Wanneer heb ik een anti kalk boiler nodig?

Wanneer heb ik een anti kalk boiler nodig?

Een anti-kalk boiler, ook wel bekend als een kalkaanslag preventiesysteem, is handig in gebieden waar het leidingwater een hoog gehalte aan mineralen, zoals calcium en magnesium, bevat. Deze mineralen kunnen zich na verloop van tijd opstapelen en kalkaanslag vormen in boilers, leidingen en andere apparaten die water gebruiken.

Hier zijn enkele situaties waarin je zou kunnen overwegen om een anti-kalk boiler te gebruiken:

  1. Hard water: Als je in een gebied woont waar het leidingwater als “hard water” wordt beschouwd vanwege het hoge gehalte aan mineralen, loop je een hoger risico op kalkaanslag in je waterverwarmer en leidingen.
  2. Voorkomen van schade: Kalkaanslag kan na verloop van tijd de efficiëntie van je waterverwarmer verminderen en kan ook leiden tot schade aan apparaten en leidingen. Een anti-kalk boiler kan helpen om deze problemen te voorkomen.
  3. Onderhoudskosten: Het regelmatig moeten ontkalken van je waterverwarmer kan behoorlijk tijdrovend en kostbaar zijn. Een anti-kalk systeem kan de frequentie van ontkalken verminderen en op de lange termijn geld besparen op onderhoud.
  4. Langere levensduur: Door kalkaanslag te verminderen, kan een anti-kalk boiler de levensduur van je waterverwarmer verlengen, waardoor je minder snel een nieuwe hoeft aan te schaffen.
  5. Verbeterde energie-efficiëntie: Kalkaanslag kan de warmteoverdracht in een waterverwarmer verminderen, waardoor deze harder moet werken om het water op de gewenste temperatuur te brengen. Met een anti-kalk systeem kan de energie-efficiëntie worden verbeterd.

Wil je zien hoe hard het water in jouw regio is? Dan kun je kijken op deze website.

Related Articles

Need Support?

Can't find the answer you're looking for?
Contact Support
Winkelwagen
Zijbalk
We gebruiken cookies om de ervaring op onze website constant te verbeteren.
De waardering van www.dutchheating.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 33 reviews.