1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Infrarood stralers
  4. Hoe lang gaat een infrarood straler mee? 

Hoe lang gaat een infrarood straler mee? 

Wie investeert in een infrarood straler kiest niet alleen voor betrouwbare, krachtige elektrische verwarming. U investeert namelijk ook in een efficiënte duurzame verwarming voor de lange termijn. Maar hoe lang gaat zo’n infrarood straler nu eigenlijk mee? 

De totale levensduur van een infrarood straler is sterk afhankelijk van het gebruikspatroon, het type warmtestraler, maar ook het onderhoud van het apparaat. Over het algemeen kan het apparaat tussen de 5 en 10 jaar meegaan. Krachtige industriële exemplaren gaan veel langer dan 10 jaar mee. 

Dutch Heating is gespecialiseerd in het leveren van professionele oplossingen voor elektrische infrarood verwarming. We helpen u dan ook graag om de werking en levensverwachting van een infrarood straler beter te begrijpen. 

Heeft uw organisatie of onderneming behoefte aan directe, duurzame warmte in specifieke zones? Of zoekt u een oplossing voor krachtige verwarming in grote bedrijfshallen, magazijnen of werkplaatsen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs voor een persoonlijk advies: 

Gemiddelde levensduur infrarood straler 

De gemiddelde levensduur van een infrarood straler ligt bij normaal gebruik tussen de 5000 en 10.000 branduren. Een professionele infrarood straler voor industrieel gebruik kan zelfs meer dan 100.000 branduren meegaan, afhankelijk van het onderhoud, het verbruikspatroon en de omgeving. 

Een goed product maakt al het verschil in het inschatten van de levensverwachting van het apparaat. Welk merk en type infrarood straler u kiest, zal voor een groot deel bepalen wanneer u deze zal moeten vervangen voor een nieuw exemplaar. 

Het aanbod infrarood stralers bij Dutch Heating is door ons voorgeselecteerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarbij letten wij ook altijd op de garantie die een fabrikant kan leveren. Mocht er iets mis zijn met uw product binnen de geldende garantieperiode, dan kan de fabriek een exemplaar gemakkelijk voor u vervangen. 

Bovendien is het mogelijk om de totale levensduur flink te verlengen door tijdig kwetsbare onderdelen te vervangen. Een professionele onderhoudsmonteur die periodieke controles uitvoert kan hier (voornamelijk in een bedrijfsmatige setting) een wezenlijk verschil maken. 

Onderhoud infrarood straler 

Wie de maximale levensduur uit een infrarood straler wil halen, doet er goed aan om periodiek onderhoud te plegen. Afhankelijk van de omgeving en het type warmtestraler zal de intensiteit van het onderhoud verschillen. 

Een industriële warmtestraler die intensief wordt gebruikt behoeft bij voorkeur wekelijks, maar in ieder geval maandelijks onderhoud. Hieronder valt onder meer een algemene inspectie van de belangrijkste onderdelen, het reinigen van eventuele reflectoren en een controle op eventuele slijtage aan de stralingsbuizen. 

Worden de infrarood stralers minder intensief gebruikt, dan is een jaarlijkse controle voldoende. Hierbij is het te adviseren om grondig onderhoud door een professionele onderhoudsmonteur te laten verrichten. Hierbij is het regelmatig nodig om kritieke onderdelen (die snel slijten) waar nodig te vervangen. 

Onderdelen infrarood straler vervangen 

De stralingsbuis is in vrijwel alle gevallen het onderdeel dat als eerste aan vervanging toe zal zijn bij een infrarood straler. Deze buizen zijn verantwoordelijk voor het produceren en uitzenden van de infrarood warmtestraling, het is dus absoluut een cruciaal onderdeel. 

Een stralingsbuis vervangen bij slijtage, corrosie, of het ontstaan van barsten kan de levensduur van het apparaat in zijn geheel flink oprekken. Vervang bestaande onderdelen nooit zelf, maar laat dit waar mogelijk altijd over aan een professionele onderhoudsmonteur. 

Andere onderdelen die mogelijk vervanging behoeven zijn schakelaars of bekabeling van de elektronische systemen. Er is bij een elektrische infrarood straler expliciet geen sprake van ontstekingsmechanismen, welke bij gasgestookte stralers vaak wel voor veel onderhoud zorgen.  

Soms valt het stukgaan van een onderdeel in de infrarood straler onder de fabrieksgarantie. In deze gevallen heeft u recht op een vervangend exemplaar van de fabrikant. Raadpleeg voor details rondom de garantie, de handleiding van het product, of stel een vraag aan onze klantenservice. 

Levensduur verlengen: Praktische tips 

Het kopen van een nieuwe infrarood straler is, zeker voor de industriële varianten, geen goedkope aangelegenheid. Het is dus niet meer dan logisch dat u de levensduur van uw infrarood straler zo ver mogelijk wil oprekken. 

Hieronder hebben we daarom enkele praktische tips samengevat om de levensverwachting van het apparaat waar mogelijk te verlengen: 

  1. Handleiding gebruiken: Het is verstandig om adviezen en richtlijnen van de fabrikant zo veel mogelijk te volgen. De handleiding zal de meest accurate informatie hebben rondom het juiste gebruik van de elektrische infrarood straler. Gebruik deze informatie in uw voordeel. 
  1. Geschikte omgeving: Houd de gebruiksomgeving zo veel mogelijk vrij van stof, vocht, chemische stoffen, of zware trillingen. Dit zal het onderhoud en de noodzaak tot vervanging van onderdelen verlagen voor de infrarood straler. 
  1. Onderhoud stroomlijnen: Schoonmaak en inspectie behoeven een adequate routine volgens een vast stappenplan. Leg in simpele termen uit hoe een schoonmaakbeurt in zijn werk gaat en wat eventuele kenmerken van slijtage kunnen zijn. 
  1. Train personeel: Personen die werken met infrarood stralers in hun directe omgeving kunnen middels training worden voorzien van advies rondom de juiste bediening en methoden voor schoonmaak en (snelle) inspectie. 
  1. Vervangen versleten onderdelen: Voor maximale prestaties en levensduur is het verstandig om versleten onderdelen zo snel mogelijk te vervangen. Langdurig blijven gebruiken van onderdelen die eigenlijk aan vervanging toe zijn vergroten de kans op defecten. Zorg daarom altijd voor een periodieke professionele inspectie in een zakelijke setting. Houd een budget vrij voor het onderhoud. 

Infrarood stralers bij Dutch Heating 

Met de informatie in dit overzicht heeft u een beter beeld van de levensverwachting van een elektrische infrarood straler. Hoe lang een warmtestraler mee gaat in de praktijk is echter vooral afhankelijk van de specifieke situatie. Denk onder meer aan het gebruikspatroon en de omgeving. 

Wil u meer weten over de levensduur van een elektrische infrarood straler? Het ervaren team van Dutch Heating staat u graag te woord met gericht advies over onze producten. Verder vertellen we u graag de wat de beste manier is om de levensduur van de apparatuur te maximaliseren. 

Vraag ons zeker bij zakelijke behoeften naar de mogelijkheden: onze adviseurs houden van een persoonlijke aanpak en zijn bekend met de behoeften die bedrijven en organisaties veelal hebben bij dit soort producten. 

Verder nodigen wij u graag uit om eens een kijkje te nemen bij ons actuele aanbod aan elektrische infrarood stralers in de webwinkel van Dutch Heating: 

Related Articles

Need Support?

Can't find the answer you're looking for?
Contact Support
Winkelwagen
Zijbalk
We gebruiken cookies om de ervaring op onze website constant te verbeteren.
De waardering van www.dutchheating.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 46 reviews.